Έρευνα ΣΟΚ: Πλαστικό στα τρόφιμα και το αίμα σας: 20 τρόποι για να το αποφύγετε

1Πάνω από το 90 τοις εκατό των ανθρώπων έχουν πλαστικό στο αίμα τους, σύμφωνα με το WebMD, ένα φαινόμενο που τώρα συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, στειρότητα, αποβολές, και λεπτές παραμορφώσεις γεννητικών οργάνων στα αγοράκια.Οι φθαλικοί εστέρες είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα πλαστικά πιο ευέλικτα και ανθεκτικά.

Η Δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ) χρησιμοποιείται σε προστατευτικές επικαλύψεις εποξειδικής ρητίνης για κονσέρβες τροφίμων, μπουκάλια νερού, και άλλα τέτοια προϊόντα.

Και τα δύο μπορούν να εισέλθουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της επαφής. Μπορούν να διαταράξουν το ενδοκρινικό σύστημα του σώματος και να προκαλέσουν αρνητική ανάπτυξη με αναπαραγωγικά, νευρολογικά, και ανοσοποιητικά αποτελέσματα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας.

Πρόσφατες μελέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία, την Ιταλία έρχονται σε αντίθεση με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Federal Drug Administration (FDA) σχετικά με τις BPAs και τις φθαλικές ενώσεις.

Δείχνουν ότι τα επίπεδα αυτών των χημικών ουσιών στο αίμα που θεωρούνται ασφαλή από την FDA δεν μπορούν να είναι ασφαλή.

Προσπάθειες μείωσης του πλαστικού επιταχύνονται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας υγειονομικών και περιβαλλοντολογικών λόγων.

Την 1η Οκτωβρίου, η Apple ξεκίνησε μία προσπάθεια να χυπήσει τα μικροσφαιρίδια ( Beat the microbead app). Οι χρήστες μπορούν να κάνουν σάρωση barcodes ώστε να δουν αν τα προϊόντα περιέχουν πλαστικά μικροσφαιρίδια.

Για παράδειγμα, ορισμένα καλλυντικά προϊόντα περιέχουν μικροσφαιρίδια αόρατα στο ανθρώπινο μάτι. Η εφαρμογή βαθμολογεί το προϊόν χρησιμοποιώντας χρωματισμό.

Το Πράσινο είναι ασφαλές. Το Πορτοκαλί σημαίνει ότι ο παραγωγός έχει υποσχεθεί βελτίωση. Το Κόκκινο σημαίνει ότι είναι απαγορευμένο για τους ανθρώπους που επιθυμούν να αποφύγουν τα μικροσφαιρίδια.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε μικρές και αποτελεσματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας ώστε να ζήσετε με λιγότερο πλαστικό:

1.Να έχετε τα μάτια σας ανοικτά όσον αφορά τα ακόλουθα πλαστικά και αποφύγετε τα. Κρατήστε μια λίστα στο τηλέφωνό σας για εύκολη πρόσβαση κατά την ανάγνωση των ετικετών: DBP (δι-n-βουτύλιο) και DEP (φθαλικό διαιθύλιο), DEHP (di-(2-αιθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα ή δις (2-εθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα), BzBP (φθαλικό), DMP (διμεθυλο φθαλικό), και τους κωδικούς ανακύκλωσης 3 και 7.

2. Χρησιμοποιήστε το Beat app για την ανίχνευση των μικρο-σφαιριδίων στο σαμπουάν, το σαπούνι σας, το make-up, τα αρώματα, τα προϊόντα προσώπου, κλπ. Η εφαρμογή είχε αρχικά προβλεφθεί για την ευρωπαϊκή αγορά από μια διεθνή ομάδα περιβαλλοντικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του ινστιτούτου 5gyres .

3. Παρατήστε τις τσίχλες. Όλες οι τσίχλες περιέχουν πλαστικό.

4. Μην υπερθερμαίνεται την επιφάνεια του αντικολλητικού τηγανιού σας. Εάν το θερμαίνετε όταν είναι ακόμη άδειο, μπορεί να φτάσει πάνω από τους 500 βαθμούς εύκολα, σημείο στο οποίο απελευθερώνονται τα χημικά. Ένα πουλί θα πεθάνει αναπνέοντας αυτών των ειδών τις αναθυμιάσεις. A. Darin / Epoch Times

5. Το τυρί είναι κυρίως τυλιγμένο με πλαστικό.Αλλά μπορείτε να βρείτε ένα ολόκληρο κεφάλι τυριού σε μια αγορά αγροτών και κρατήστε το αεροστεγές σε ατσάλινα ή γυάλινα δοχεία ή ένα χαρτί περιτυλίγματος ή ύφασμα στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να τρίψετε την κομμένη πλευρά με λάδι για να αποτρέψετε την αφυδάτωση. Εάν σχηματιστεί μούχλα, τρέφεται με το λάδι και όχι με το τυρί, κι έτσι μπορείτε να το ξεπλύνετε απλά και να απολαύσετε το τυρί σας για πολύ περισσότερο διάστημα.

6. Αντί να χρησιμοποιείτε κολλητική ταινία για την συσκευασία δώρου, δοκιμάστε τεχνικές, περιτυλίγματος με πανί, furoshiki.

7. Αποφύγετε τις πλαστικές συσκευασίες. Φτιάξτε τα δικά σας σνακ και καρυκεύματα ώστε να αποφύγετε την περιτύλιξη με πλαστικό, Για παράδειγμα, κάνοντας τις δικές σας μπάρες μούσλι, γιαούρτι, κέτσαπ και μαγιονέζα.

8. Αγοράστε ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ή ένα από χαρτόνι, ξύλινο, ή από γυαλί αντί ενός τεχνητού τοξικού από PVC.

9.Χρησιμοποιήστε γυάλινα μπιμπερό. Εάν χρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια, μην τα θερμαίνετε. Η θέρμανση μπορεί να προκαλέσει την μεταφορά των πλαστικών και των άλλων χημικών ουσιών που περιέχονται στο μπουκάλι στο γάλα.

10. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά καλύμματα ή δοχεία στο φούρνο μικροκυμάτων, χρησιμοποιήστε κεραμικά ή χάρτινες πετσέτες αντ ‘αυτού.

11. Μεταφέρετε στο αυτοκίνητό ή στο ποδήλατο σας τσάντες από φυσικά υλικά όπως από καμβά. Και μην ξεχάσετε να τις έχετε πάντα μαζί σας όταν αγοράζετε τρόφιμα, ρούχα και άλλα προϊόντα. Ή .. γίνετε δημιουργικοί και φτιάξτε τις δικές σας σακούλες. Ένα T-shirt είναι το μόνο που χρειάζεται για 5 σακούλες. Ένας δημιουργικός τρόπος να φτιάξετε τις δικές σας σακούλες ΕΔΩ.

12. Αποφύγετε ρούχα κατασκευασμένα από πολυεστέρα, ακρυλικό, lycra, spandex και νάιλον. Τα υλικά αυτά περιέχουν πλαστικό.

13. Πιείτε από επαναχρησιμοποιούμενες κούπες ανοξείδωτου χάλυβα ή κεραμικές κούπες. Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν το ποτό στο σχολείο από παιδικά μπουκάλια Klean Kanteen ή παρόμοια με μη τοξικά εναλλακτικά προϊόντα.

14. Μην αγοράζετε ψωμί σε φέτες ή ψήστε το στο σπίτι σας και κρατήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο.

15. Χρησιμοποιήστε φυσικό σαπούνι αντί για υγρά σαπούνια που μπορεί να περιέχουν πλαστικά μικροσφαιρίδια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως κρέμα ξυρίσματος.

16. Αντί να χρησιμοποιείτε σαμπουάν από μπουκάλια, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και νερό για να καθαρίσετε τα μαλλιά και μηλόξυδο για να τα ξεπλύνετε (Ή αγοράστε φυσικό σαμπουάν).

17. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα με λίγο λάδι ως αποσμητικό. Λειτουργεί.

18.Χρησιμοποιήστε γυάλινα ή δοχεία τροφίμων από πυρέξ, αντί των πλαστικών.

19. Καθαρίστε το σπίτι σας με το ξίδι, το νερό, τη σόδα και φυσικές συσκευές καθαρισμού αντί να χρησιμοποιείτε χημικά απορρυπαντικά συσκευασμένα σε πλαστικό .

20. Χρησιμοποιήστε σερβιέτες από ανθεκτικό ύφασμα. Μπορείτε να τις βρείτε σε ηλεκτρονικά μαγαζιά σε πολύχρωμες εκτυπώσεις και σε όλα τα είδη των σχημάτων και μεγεθών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *