Έρχεται ο γιατρός της Google!

1Ο διαδικτυακός κολοσσός κάνει ένα ακόμη βήμα στο χώρο της Υγείας, καθώς ανακοίνωσε πως επεκτείνει τα θεματικά πεδία του εργαλείου Knowledge Graph ώστε να περιλαμβάνουν και τα θέματα υγείας που απασχολούν περισσότερο τους χρήστες του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Google, 1 στις 20 διαδικτυακές αναζητήσεις αφορά σε κάποιο θέμα υγείας. Αυτό δείχνει πως οι χρήστες αναζητούν μαζικά πληροφορίες για ασθένειες, συμπτώματα και θεραπείες. Με το νέο της εγχείρημα, η Google θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, καθώς θα εμφανίζονται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης βασικές πληροφορίες για την ασθένεια που αναζητούμε.
Πληκτρολογώντας, για παράδειγμα, τη λέξη «αμυγδαλίτιδα», θα εμφανίζονται βασικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα υγείας, όπως συμπτώματα, διαθέσιμες θεραπείες και μεταδοτικότητα. Η Google συνεργάστηκε με ομάδα γιατρών προκειμένου να συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα που θα εμφανίζονται στο Knowledge Graph, τα οποία στη συνέχεια ελέγχθηκαν από την ιατρική ομάδα της εταιρίας αλλά και γιατρούς της Mayo Clinic, ώστε να εξασφαλιστεί η ακρίβεια και η αξιοπιστία τους.
Η Google τονίζει πως ο χαρακτήρας του Knowledge Graph θα είναι συμβουλευτικός και σε καμία περίπτωση δεν έχει στόχο να υποκαταστήσει το γιατρό. Το νέο θεματικό πεδίο του Knowledge Graph θα λανσαριστεί εντός της εβδομάδας στις ΗΠΑ και σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει περίπου 400 από τις ασθένειες που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες, όπως η αμυγδαλίτιδα και η επιπεφυκίτιδα.
Πηγη nooz

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *