Έρχεται “τσουνάμι”! Αλλαγές – φωτιά για τα ΙΧ! ΔΕΙΤΕ τα νέα μέτρα…

1Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του τεκμηρίου διαβίωσης και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα άνω των 1929 κυβικών.Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού Μεταφορών, μέχρι σήμερα, η παλαιότητα γι τν υπολογισμό του τεκμηρίου διαβίωσης για επιβατικά αυτοκίνητα καθώς και η μη καταβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα με κυβισμό πάνω από τα 1929 κυβικά, υπολογιζόταν βάσει του αναγραφόμενου επί της άδειας κυκλοφορίας έτους πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα, ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο αυτό είχε κυκλοφορήσει κ σε κοινοτικές χώρες ή χώρες Ε.Ο.Χ. .

Μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου, προς το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την αναγκαιότητα υπολογισμού των τεκμηρίων των επιβατικών αυτοκινήτων βάσει του έτους πρώτης κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα ή σε Κοινοτική χώρα ή χώρα Ε.Ο.Χ., λαμβάνεται πλέον αυτό ως έτος υπολογισμού των τεκμηρίων ή τεκμηρίων πολυτελούς διαβίωσης.

Όπως αναφέρται στην ανακοίνωση του υφυπουργού, επειδή περιήλθαν σε γνώση μας, ότι ορισμένες Διευθύνσεις Μεταφορών κ Επικοινωνιών των Περιφερειών, αρνούνται την αναγραφή επί του εντύπου της αδείας κυκλοφορίας και του έτους της πρώτης κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκινήτων, επισημάνθηκε στις Υπηρεσίες αυτές, η υποχρέωση αναγραφής σε ειδικό πεδίο επί του εντύπου της άδειας κυκλοφορίας και του έτους πρώτης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στις κοινοτικές χώρες και σε χώρες της Ε.Ο.Χ. (εάν αυτό είχε εισαχθεί σαν μεταχειρισμένο) καθώς και ο τρόπος εξεύρεσης του έτους αυτού (φάκελος αυτοκινήτου, ξένη άδεια κυκλοφορίας, βεβαίωση από επίσημη αντιπροσωπεία κλπ).

Στην ίδια εγκύκλιό του επίσης γίνεται και ειδική μνεία ακόμη και για τα προερχόμενα επιβατικά αυτοκίνητα από τον Ο.Δ.Δ.Υ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *