‘Έτσι γίνεται η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη [βίντεο]

1Έτοιμη είναι η Νέα Υόρκη να υποδεχθεί και φέτος την καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο, την Κυριακή 29 Μαρτίου.
Κάθε χρόνο παρελαύνουν στους δρόμους του Μανχάταν χιλιάδες Έλληνες της διασποράς, κρατώντας ελληνικές σημαίες, ενώ οι συμμετέχοντες στην παρέλαση φορούν παραδοσιακές στολές. Η εκδήλωση τιμά την 194η επέτειο από την ανεξαρτησία στην Ελλάδα μετά από 400 χρόνια τουρκικής οθωμανικής κυριαρχίας στις 25 Μαρτίου 1821.

 

Το 2015 σηματοδοτεί την 77η χρονιά που θα λάβει χώρα η περίφημη παρέλαση και οι διοργανωτές της εκδήλωσης έχουν καλέσει πολλούς Έλληνες ομογενείς στις τιμητικές θέσεις των Τελεταρχών Φέτος, στις θέσεις αυτές θα είναι μεταξύ άλλων ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τζον Κάλαμος και το ζεύγος Ελένης και Γιάννη Ψαρρά.
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων είναι ο Πέτρος Γαλάτουλας. Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις. Εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν τη παρέλαση πάνω από 250.000 θεατές.
Στο βίντεο που ανέβασε το  Greekgateway, βλέπουμε πώς γιορτάζουν οι ομογενείς στο Μανχάταν την επέτειο της 25ης Μαρτίου:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *