Έχετε αναιμία; Τα 7 σημάδια που σας προειδοποιούν!!!

1Στην περίπτωση που έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθείτε στο γιατρό η οποίος μπορεί να σας συστήσει να υποβληθείτε σε εξέταση αίματος, για να διαπιστωθεί αν τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σας κυμαίνονται φυσιολογικά.

 

1. Μήπως το πρόσωπο σας είναι ωχρό; Η ωχρότητα αποτελεί και αυτή μία ένδειξη πως ίσως να έχετε σιδηροπενική αναιμία.
2. Παρατηρήστε τα μάτια σας. Στην περίπτωση που έχετε αναιμία, πιθανότατα το χρώμα γύρω από τα μάτια σας να είναι κίτρινο.
3. Αν έχετε συχνούς πονοκεφάλους και απώλεια όρεξης μπορεί για αυτά τα δύο να ευθύνεται η αναιμία. Συχνά αποτελούν τα πρώτα σημάδια.
4. Αν κουράζεστε πιο εύκολα από ο,τι στο παρελθόν, αισθάνεστε αδυναμία, ενώ η κόπωση που νιώθετε δεν δικαιολογείται από τις δραστηριότητες σας, ίσως αυτή να αποτελεί ένδειξη της σιδηροπενικής αναιμίας.
5. Στην περίπτωση που έχετε αναιμία μπορεί να δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή να έχετε κακή διάθεση.
6. Ένα ακόμη σύμπτωμα για το οποίο μπορεί να ευθύνεται η αναιμία είναι και η δυσκοιλιότητα που προκαλείται χωρίς να έχετε υιοθετήσει κάποια αλλαγή στις διαιτητικές σας συνήθειες, π.χ. να τρώτε λιγότερες φυτικές ίνες ή να κόψατε τις σάλτες.
7. Η αίσθηση της ψυχρότητας στα άκρα σας που προκαλείται από την κακή κυκλοφορία, αποτέλεσμα της αναιμίας, είναι και αυτή μια ένδειξη που ίσως σας ειδοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα.
Στην περίπτωση που έχετε αναιμία ο γιατρός μπορεί να σας δώσει κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *