Αγριεμένα… Ελληνάκια!

1Η Εθνική μπάσκετ Εφήβων με «ξέσπασμα» την τέταρτη περίοδο νίκησε τη Σερβία με 69-60 και επικράτησε απέναντί της για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση, «σπάζοντας» την κατάρα και την κακή παράδοση και παίρνοντας την πρώτη θέση του ομίλου της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ηρακλείου.

Έτσι, στους «16» θα αντιμετωπίσει την Τυνησία (την Τετάρτη στις 20:30) και, στη συνέχεια, την Ισπανία στα προημιτελικά και τις πανίσχυρες ΗΠΑ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στα ημιτελικά.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν πίσω στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως στην τέταρτη περίοδο με σερί 13-0 «γύρισαν» την κατάσταση και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας ήταν οι Τολιόπουλος με 11 και οι Παπαγιάννης, Ντόρσεϊ με 10 πόντους, ενώ από τους Σέρβους ξεχώρισε ο Ντζόκοβιτς με 14 πόντους.

Το ματς

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ξεκίνησαν άσχημα και έδωσαν στους αντιπάλους τους την ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα με +3 και +5 στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Στη συνέχεια, οι διεθνείς βρήκαν τις λύσεις μέσα στη ρακέτα με τον Παπαγιάννη και με σερί 5-0 δικό τους πήραν το προβάδισα μέχρι και με +5, όμως έμειναν χωρίς πόντο στο τελευταίο δίλεπτο και οι Σέρβοι βρήκαν την ευκαιρία με τα μακρινά σουτ να κάνουν ένα σερί 10-0 και να προηγηθούν με +3, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με +5 με το μακρινό τρίποντο του Στογιάνοβιτς.

Οι Έλληνες ξεκίνησαν εντελώς άστοχα τη δεύτερη περίοδο και, έτσι, οι Σέρβοι με 4-0 σερί έφτασαν στο +9. Σιγά σιγά, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου βρήκαν τις λύσις μέσα και έξω από τη ρακέτα, με πρωταγωνιστή τον Λούντζη και, με 7-0 σερί, ισοφάρισαν σε 27-27. Πλέον, το ματς πήγαινε πόντο πόντο, όμως στο τελευταίο δίλεπτο οι Σέρβοι ήταν πιο ψύχραιμοι και διατηρούσαν ένα +1 με +2, φτάνοντας στο +5 στην εκπνοή.

inner

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους Σέρβους να διατηρούν σταθερά ένα +2 με +4, έχοντας περισσότερες λύσεις μέσα και έξω από τη ρακέτα. Σιγά σιγά, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου βρήκαν τις λύσεις μέσα στη ρακέτα με τους Λούντζη και Παπαγιάννη, όμως η αστοχία τους από την περιφέρεια δεν τους επέτρεψε ποτέ να ισοφαρίσουν, μαζί με την αστοχία στις βολές. Έτσι, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τους Σέρβους.

Οι δύο ομάδες σκόραραν με το «σταγονόμετρο» στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως η Εθνική με 6-0 σερί προηγήθηκε με +4 με επιθετική πολυφωνία. Με προσωπικές ενέργειες και 3-0 σερί από τον Ντόρσεϊ, η Εθνική προηγήθηκε με +7 κα έβαζε τις βάσεις για να «σπάσει» την κατάρα. Ο Ντόρσεϊ συνέχισε το «κρεσέντο» του και έδωσε το +10 και ο Παπαγιάννης ολοκλήρωσε το ελληνικό σερί στο 13-0 και έφερε το +11. Με 5-0 σερί, οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ελληνικής ομάδας και μείωσαν στο -6. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +6 και +8 για τους διεθνείς μας στη συνέχεια, όμως ο Ντόρσεϊ με τρίποντο έφερε το +9 και «καθάρισε» την αναμέτρηση.

inner

Δεκάλεπτα: 15-20, 33-37, 46-47, 69-60

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 11, Λούντζης 7 (5κλ), Κώττας 3, Ντόρσεϊ 10, Μήτογλου 9 (8ρ, 3κλ), Μουράτος 1, Σκουλίδας 9, Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 9, Παπαγιάννης 10 (5κ), Χαραλαμπόπουλος

Σερβία (Μπούτσαν): Πένο 3, Αρανίτοβιτς 3, Μαρίνκοβιτς 9, Όστοϊτς 6, Ντζόκοβιτς 14, Στογιάνοβιτς 5, Ντόκοβιτς 2, Λαζάρεβιτς 2, Σίμανιτς 5, Γκλίσιτς, Βούτσετιτς 9, Μιλαντίνοβιτς 2

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *