ΑΕΚ: Ή ταν ή επί τας

ΑΕΚ: Ή ταν ή επί τας

Στην ΑΕΚ "χαμηλώνουν" τη σημασία του αγώνα με τον Ολυμπιακό, ωστόσο και οι ίδιοι ξέρουν καλά ότι σε αυτή την αναμέτρηση, παίζεται το μέλλον τους στη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Ή που παραμένουν μέσα, ή που αποχαιρετούν.

Κυριακή 27/10, 19.30 το βράδυ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ποδοσφαιρική έδρα του Ολυμπιακού. Εκεί όπου τα τελευταία χρόνια, συμβαίνει το εξής οξύμωρο για την ΑΕΚ: Είτε θα παίρνει αποτελέσματα άκρως σημαντικά, τα οποία της έφτιαξαν την επόμενη ημέρα, τη διατήρησαν εντός στόχων ή ακόμα και καθόρισαν την επιτυχία της ομάδας σε αυτούς, είτε ο πέλεκυς θα έπεφτε βαρύς.

Σε αυτό το γήπεδο, η Ενωση πήρε σκορ πρόκρισης (νίκη με 2-1) σε ημιτελικό Κυπέλλου το οποίο διαφύλαξε στη ρεβάνς τη σεζόν 2016-17 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ενώ την αμέσως επόμενη περίοδο (2017-18) επικράτησε εκεί με το ίδιο σκορ για το πρωτάθλημα, νίκη η οποία επί της ουσίας την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, έπειτα από 24 χρόνια αποχής.

Ενδιάμεσα και νωρίτερα βέβαια, υπέστη ήττες βαριές, οι οποίες σε δύο περιπτώσεις κόστισαν την απομάκρυνση προπονητών, συγκεκριμένα των Τραϊανού Δέλλα και Τιμούρ Κετσπάγια. Εν μέρει και στον τρίτο της παρέας Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είχε πέρυσι την ομάδα με το υπέρ της 1-0 στο ημίχρονο αλλά αποχώρησε από το γήπεδο με το βαρύ 4-1. Έφυγε μεν αρκετά αργότερα, ωστόσο οι παροικούντες την κιτρινόμαυρη πολιτεία, γνωρίζουν ότι εκείνο το ματς, έπαιξε το ρόλο του.

Σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό χώρο λοιπόν, εκεί όπου είτε εξιλεώνεται, είτε καταστρέφεται, η ΑΕΚ θα επιχειρήσει την Κυριακή να μείνει ζωντανή στο όνειρο παραμονής σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Δηλαδή να διατηρηθεί μέσα στο έργο και να μην πετάξει λευκή πετσέτα τον ερχόμενο μήνα, όταν με κακή ψυχολογία και ευρισκόμενη στο -8, θα μπει σε μια ιδιαίτερα απαιτητική τετράδα αγώνων, απέναντι (και κατά σειρά) σε Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, Αρη και ΟΦΗ.

Ακόμα και περίπτωση ισοπαλίας αύριο, θα δικαιούται να χαμογελά, καθώς η διαφορά από την κορυφή δεν θα αλλάξει. Σε περίπτωση νίκης δε, αυτή θα μειωθεί περισσότερο από αυτή που υπάρχει τώρα, ασχέτως με το αν ο πρώτος στον σχετικό πίνακα θα είναι πλέον ο ΠΑΟΚ (παίζει στο Βόλο με τους 8 δανεικούς κομμένους). Η ήττα ωστόσο θα σημάνει το τέλος. Η Ένωση θα βρεθεί οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή και η ιστορία στο εγχώριο ποδόσφαιρο έχει να καταδείξει ότι αυτές οι διαφορές δεν καλύπτονται, είναι αδύνατο να ανατραπούν. Ούτε τα πλέι οφς θα της προσφέρουν κάτι, εφόσον εισέλθει σε αυτά με τέτοια βαθμολογική διαφορά.

Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό το συγκεκριμένο ματς, ένα οριακό παιχνίδι για το άμεσο μέλλον του. Ασφαλώς και για τον προπονητή, συνιστά μια ιδιαίτερη συνθήκη. Έχει πολλά να κερδίσει σε περίπτωση νίκης, πολλά να χάσει σε περίπτωση ήττας. Στην ισοπαλία, απλώς θα αποφύγει τους κραδασμούς. Μέχρι το επόμενο ματς. Βαριά η σπαρτιάτικη εκφραση "ή ταν η επί τας", αλλά είναι και η πιο ταιριαστή για την ΑΕΚ σε αυτή την περίπτωση. Αύριο παίζει σε μεγάλο βαθμό, την ύπαρξή της στο πρωτάθλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *