ΑΕΚ: Επέκταση, αναπροσαρμογή ή πώληση για Γαλανόπουλο;

ΑΕΚ: Επέκταση, αναπροσαρμογή ή πώληση για Γαλανόπουλο;

Σε έξι μήνες από σήμερα, ο βασικός πλέον στην ΑΕΚ και στην Εθνική Κώστας Γαλανόπουλος, θα μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ως ένα από τους πλέον χαμηλά αμειβόμενους παίκτες της ομάδας. Η ανησυχία για τον τραυματισμό του.

Το γκολ του περασμένου Σαββάτου, αυτό απέναντι στην Ξάνθη στα «Πηγάδια», ήταν το πέμπτο για τον Κώστα Γαλανόπουλο σε 106 επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, πολλές ομολογουμένως αν αναλογιστεί κάποιος ότι ακόμα δεν έχει κλείσει τα 22 χρόνια του.

Εκτός του ότι μάλλον ήταν το πιο όμορφο που έχει σημειώσει, ήταν και καθοριστικό, καθώς καταγράφηκε ως το πρώτο από δικά του πόδια που έδωσε νίκη στην Ένωση, σε μια περίοδο που την είχε απόλυτα ανάγκη.

Η ΦΟΡΑ ΚΑΙ H ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟ

Ο διεθνής μέσος, έχοντας λάβει αυτοπεποίθηση μέσα από τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδας, της οποίας πλέον είναι βασικό στέλεχος, φαίνεται ότι αρχίζει να τα καταφέρνει και με την ΑΕΚ, καθώς συνεχώς τελευταία είναι στην αρχική ενδεκάδα και διακρίνεται. Ίσως του κόψει τη φορά ο τραυματισμός στον αστράγαλο ενόψει του ματς με τη Λαμία, αλλά με το νέο έτος θα επανέλθει. Εκτός αν επιβεβαιωθεί ο φόβος για ένα μικρό ράγισμα χαμηλά στον αστράγαλο. Αλλά αυτό θα φανεί μετά τον απεκονιστικό έλεγχο που σήμερα θα υποβληθεί.

Πολύ γρήγορα, ο Μάσιμο Καρέρα του έδειξε την εμπιστοσύνη με την οποία τον «αγκάλιασε» στην Εθνική ο Τζον Φαν Σιπ, στέλνοντας το μήνυμα ότι με εκείνον σε ρόλο βασικού οφείλει να προχωρήσει και η ΑΕΚ στην επόμενη ημέρα της, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο παρτενέρ του. Δηλαδή ένας εκ των Σιμόες ή Κρστίτσιτς, αναλόγως με το πως ο προπονητής θα θελήσει να παίξει, περισσότερο ή λιγότερο δημιουργικά και αντιστρόφως αμυντικοκεντρικά.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

Στην τέταρτη σερί σεζόν του ως στέλεχος του βασικού κορμού της ομάδας, ο Γαλανόπουλος δείχνει ότι με εμπιστοσύνη και σωστή καθοδήγηση, είναι ικανός να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ, όχι απλά ένας παίκτης που θα μπαινοβγαίνει στην ενδεκάδα της, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ματς ή του ίδιου του συνόλου λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών (τραυματισμοί, τιμωρίες κλπ.). Πολλοί είναι εκείνοι δε που πιστεύουν ότι αυτό έχει αργήσει να συμβεί.

Ο (σχεδόν, καθώς τα κλείνει στις 28 του μήνα) 22χρονος μέσος καταφέρνει πράγματα που ανεβάζουν την ψυχολογία του αλλά και το κασέ του, λίγο πριν από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο κι ενώ ομάδες από την Ολλανδία και τη Γερμανία, όντως ασχολούνται μαζί του. Βέβαια, αν ο Γαλανόπουλος, ένας εκ των πλέον χαμηλά αμειβομένων παικτών της «Ενωσης» με μόλις 90.000 ευρώ συμβόλαιο για φέτος (και110.000 για την επόμενη, τελευταία σεζόν του συμβολαίου του), δεν πωληθεί τον Ιανουάριο, η ΑΕΚ θα δυσκολευτεί πολύ περισσότερο να τον παραχωρήσει στη σωστή τιμή το καλοκαίρι.

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΙΜΑΟ

Σε έξι μήνες από σήμερα, ο Γαλανόπουλος θα μπει στον τον τελευταίο χρόνο της συμφωνίας με την ΑΕΚ. Άρα και έξι μήνες πριν από το δικαίωμα που θα αποκτήσει, τον Γενάρη του 2021, να υπογράψει οπουδήποτε θέλει ως ελεύθερος. Γι αυτό ίσως πρέπει να ξεκινήσει εντός ομάδας, μια συζήτηση για το αν πρέπει να του προταθεί επέκταση του συμβολαίου του.

Ο νεαρός μέσος πάντως, ως βασικό πια στέλεχος της Ένωσης και της Εθνικής, δεν θα είναι εύκολος διαπραγματευτής. Και σίγουρα θα αξιώσει συμβόλαιο ανάλογο άλλων παικτών. Πως να αισθάνεται άλλωστε όταν ο Σιμάο που είναι μόνιμα εκτός αποστολής, υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο με την Ένωση, αντί 300.000 ευρώ το χρόνο; Καλοκαιρινά «εγκλήματα» που δημιουργούν δύσκολες ανισορροπίες στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Ελευθερία και μάντρωμα
ΑΕΚ: Η εντυπωσιακή photo από το γήπεδο

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *