ΑΕΚ: Ξέρω τι έκανες πέρυσι τον Νοέμβριο

ΑΕΚ: Ξέρω τι έκανες πέρυσι τον Νοέμβριο

Οι απώλειες βαθμών κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΛ, φέρνουν την ΑΕΚ μπροστά στη μεγάλη απαίτηση για βαθμούς και στην αποφυγή του περυσινού εφιάλτη, περίπου τέτοια εποχή.

Ας πάρουμε το καλό σενάριο. Το ότι δηλαδή η ΑΕΚ παίρνει τη νίκη στο παιχνίδι με το νεοφώτιστο Βόλο, το οποίο κατά πως φαίνεται θα διεξαχθεί στη Ριζούπολη. Ακολούθως, στο τέλος του μήνα, έρχεται η μεγάλη πρόκληση του "Γ. Καραϊσκάκης", κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ακόμα και σε περίπτωση ήττας εκεί, κάτι που θα σημάνει απόσταση 8 βαθμών (με την προϋπόθεση ότι οι ερυθρόλευκοι θα επικρατήσουν του ΟΦΗ στο ίδιο γήπεδο νωρίτερα) από την κορυφή, το στόρι δεν θα έχει τελειώσει καθώς χρόνος και αγώνες θα υπάρχουν μπροστά.

Σενάρια επί σεναρίων θα πείτε… Θα συμφωνήσω! Γι αυτό και ο σκοπός μου είναι να υπερτονιστεί ότι αυτό που έχει σημασία, είναι το πως θα αντεπεξέλθει η ΑΕΚ στα παιχνίδια του Νοεμβρίου, είτε έχει απομακρυνθεί, είτε είχε μειώσει την απόσταση από τον πρωτοπόρο, όποιος κι αν είναι αυτος.

Είτε βρεθεί στο -8, είτε πλησιάσει στο -3, ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας που θα κρίνει αν θα φτάσει στα πλέι οφς με διεκδικητικό πνεύμα ή αν θα το παραδώσει εντελώς, καταρρέοντας όπως πέρυσι, ακριβώς την ίδια περίοδο. Σας θυμίζω αρχικά τι έγινε τότε:

03/11/18 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0: Ήταν αγώνας στον οποίο η Ένωση είχε την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους 3 βαθμούς (προπορευόμενος ο ΠΑΟΚ) αλλά παρουσιάστηκε εκτός τόπου και χρόνου, γλυτώνοντας την ήττα. Μένει στο -5 και ακολούθως στο -8, λόγω της αφαίρεσης τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ισόπαλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα, όμως αδυνατεί να το κάνει.

11/11/18 ΑΕΚ – Ατρόμητος 0-2: Παίζοντας ακόμα μια ζαριά ώστε να διατηρηθεί σε μια λογική απόσταση από την κορυφή και αφού χάνει σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί, μεταξύ των οποίων και τρία δοκάρια, οι φιλοξενούμενοι φεύγουν από το ΟΑΚΑ με το διπλό, σκοράροντας στο 87' και στο 88' του αγώνα (Κουλούρης και Ρισβάνης οι σκόρερ).

24/11/18 Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-1: Το τελειωτικό χτύπημα! Αν και καταφέρνει με τον Σιμόες, να ισοφαρίσει σε 1-1, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των γηπεδούχων Αλχασάν Καμαρά πετυχαίνει δεύτερο γκολ, βυθίζοντας την Ένωση στο σκοτάδι. Ο Ουζουνίδης έβγαλε στη σέντρα τους ποδοσφαιριστές του, τα αποδυτήρια έγιναν άνω κάτω και δύο ημέρες μετά, ο Μελισσανίδης "τελείωσε" (προσωρινά όπως αποδείχτηκε για τους δύο πρώτους) τους Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ, όπως η ομάδα δομήθηκε το καλοκαίρι κι όσων έχουν συμβεί έκτοτε, επιμένω ότι είναι το να φτάσει στα πλέι οφς, έχοντας μια λογική διαφορά από την κορυφή. Όχι για να διεκδικήσει τον τίτλο, ας μη γελιόμαστε είναι το ασθενές αουτσάιντερ της ιστορίας, αλλά τουλάχιστον για να μην διαδραματίζει σε αυτά ρόλο κομπάρσου. Και ακόμα περισσότερο, για να μην πνιγεί από το Νοέμβριο στην εσωστρέφεια, λέγοντας οριστικά αντίο και σε αυτόν το στόχο.

Μέσα στον "καταρραμένο" όπως επί σειρά ετών έχει αποδειχθεί για την ΑΕΚ, ενδέκατο μήνα του χρόνου, η Ένωση θα κληθεί να υποδεχθεί τον Ατρόμητο ο οποίος μετρά δύο συνεχόμενα διπλά στο ΟΑΚΑ σε ματς πρωταθλήματος, ακολούθως να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο ως φιλοξενούμενη, στη συνέχεια να υποδεχθεί σε αυτό τον ιδιαίτερα βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι Αρη και στο τέλος του μήνα, να κλείσει τον κύκλο των απαιτητικών αναμετρήσεων, στην έδρα του πολύ ισχυρού φέτος ΟΦΗ.

Πρόκειται για αγώνες που θα κρίνουν στον απόλυτο βαθμό το αν η ΑΕΚ θα έχει ακόμα σοβαρό λόγο να ασχολείται με το πρωτάθλημα ή αν θα μπει σε διαδικασία μάχης για να διατηρηθεί στην πρώτη πεντάδα, αν το πράγμα στραβώσει πολύ και δεν κατακτήσει τουλάχιστον 8 από τους 12 διεκδικήσιμους βαθμούς. Εξυπακούεται ότι για να παραμείνει σε κοντινή απόσταση από την κορυφή, θα πρέπει να κατακτήσει τουλάχιστον 10, αν όχι και τους 12 βαθμούς, στην περίπτωση δεν θα έχει πάρει έστω την ισοπαλία τον Οκτώβριο στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ζόρικα πράγματα…

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *