ΑΕΚ: Τέλος η σεζόν και επίσημα για Ματσιούλις

ΑΕΚ: Τέλος η σεζόν και επίσημα για Ματσιούλις

Το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώθηκε για τον Γιόνας Ματσιούλις, με την ΑΕΚ να επιβεβαιώνει μέσω ανακοίνωσης ότι ο Λιθουανός θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Γιόνας Ματσιούλις τέθηκε και επίσημα εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Λιθουανό φόργουορντ να έχει υποστεί τελικά κάταγμα στον αριστερό αγκώνα και με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι θα χρειαστεί να πορευτεί χωρίς αυτόν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Ματσιούλις τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της δεύτερης περιόδου του αγώνα με την Μπάμπεργκ για την προημιτελική φάση του Basketball Champions League και αποχώρησε σφαδάζοντας από το παρκέ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι είχε αποφύγει το κάταγμα, αλλά οι νέες εξετάσεις που υποβλήθηκε έφεραν τα άσχημα μαντάτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το επώδυνο «σενάριο» για έναν από τους πρωταγωνιστές της εφετινής εξαιρετικής πορείας της ΑΕΚ «γράφτηκε» αργά χθες τη νύχτα, προκαλώντας σοκ στο «στρατόπεδο» της «Βασίλισσας».

Οι εξετάσεις (στην Ευρωκλινική Αθηνών) στις οποίες υποβλήθηκε ο Γιόνας Ματσιούλις έδειξαν κάταγμα ωλεκρανίου και κορωνοειδούς απόφυσης αριστερού αγκώνα, από τον τραυματισμό στην καταραμένη -κατά πως αποδείχθηκε- αναμέτρηση με Μπάμπεργκ. Τούτο σημαίνει, ότι ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ θα μείνει εκτός επί μακρόν.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ BC συμπαραστέκεται στο Γιόνας και του εύχεται από καρδιάς να επιστρέψει δυνατότερος στην ενεργό δράση.

Περαστικά, φίλε…"

Πλέον στην "Ένωση" είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν την αγορά για να βρουν έναν κόμπο φοργουορντ. Όποιος παίκτης και αν ασχοληθεί πάντως, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Basketball Champions League, αφού έχει λήξει η σχετική προθεσμία, παρά μόνο στην Basket League.

Με τον Ματσιούλις εκτός δράσης, αναμένεται να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Γιώργου Τσαλμπούρη (σε θέση πάουερ φόργουορντ), ενώ πιθανότατα θα αυξηθεί και ο χρόνος συμμετοχής του Χάρη Γιαννόπουλου (σε θέση σμολ φόργουορντ).

Την φετινή σεζόν ο Ματσιούλις είχε 11.5 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ μέσο όρο στην Basket League και 8.8 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο στο Basketball Champions League.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *