Αεροσκάφος CL-215 πλέει ακυβέρνητο ανοικτά της Εύβοιας

36Σε κωμικοτραγική εξελίσσεται η κατάσταση στις Ενοπλες Δυνάμεις με την ανυπαρξία κονδυλίων για τον εκσυγρονισμό τους και την στοιχειώδη συντήρησή τους. Χθες ένα (1) ναυτικό μίλι από την ακτή στην περιοχή της Αμάρυνθου, στη Νότια Εύβοια. κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης σε “αρχαίου” – για την ακρίβεια, ηλικίας 35 ετών, αεροσκάφους CL-215 της 112ΠΜ/355Μ το αεροσκάφος καθηλώθηκε στην Θάλασσα έπλεε σαν ακυβέρνητη βαρκούλα!

Για την ακρίβεια, προσθαλασσώθηκε όταν κατά το ΓΕΑ έγινε εκούσια κράτηση των κινητήρων, η οποία προβλέπεται από τις διαδικασίες εκπαίδευσης.

Αλλά όταν πήγαν να εκκινήσουν τους κινητήρες, οι κουρασμένες μηχανές αρνήθηκαν να υπακούσουν. Προφανώς “αυτοκτόνησαν” από την “βαρεμάρα” μετά από 35 χρόνια σκληρής υπηρεσίας!

Το αεροσκάφος έπλεε προς το ανοικτό πέλαγος και δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα οι πληροφορίες που αναφέρουν το πλήρωμα να έχει ρίξει πετονιά μπας και πιάσει κανένα ψάρι…

Αεροσκάφος CL-215 με τεχνικό προσωπικό μετεβει στο σημείο για αποκατάσταση της βλάβης.

Από εκεί και πέρα να πούμε ότι τα πράγματα και στους τρεις Κλάδους των ΕΔ κυμαίνονται από άσχημα μέχρι τραγικά σε ότι αφορά διαθεσιμότητες, επίπεδο εκπαίδευσης, εξοπλισμό με σύγχρονα οπλικά συστήματα κλπ.

Ειδικά στην Πολεμική Αεροπορία που σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος και στον Ελληνικό Στρατό, τα πράγματα είναι “βαριά”. Για το ΠΝ τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αν εξαιρέσουμε τον υποβρυχιακό Στόλο…

Ασκήσεις όπως ο σημερινός ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, δεν επιτυγχάνουν αποτροπή γιατί είναι μικρής κλίμακας και αφορούν μόνο την ολιγάριθμη Δύναμη Τααχείας Αντίδρασης. Αλλά πάνω απ’όλα είναι η πολιτική βούληση. Με αυτούς που έχουν μπλέξει τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα…

Νομίζετε ότι τυχαία η Τουρκία έστειλε το μισό Στόλο της στα Εθνικά Χωρικά μας Υδατα δίπλα στην Αττική χωρίς να την ενοχλήσει κανείς?

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *