Αθηναίου: “Εκτιμήθηκε η προσφορά των παιδιών των προκριματικών”

Αθηναίου: "Εκτιμήθηκε η προσφορά των παιδιών των προκριματικών"

Ο Γιάννης Αθηναίου δήλωσε πως η κλήση στην Εθνική Ανδρών κάποιων παικτών που βοήθησαν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μία δικαίωση για αυτά, ενώ τόνισε ότι θα παλέψει για μία θέση στην 12αδα.

Ο Γιάννης Αθηναίου σκοπεύει να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να κερδίσει μία θέση στην 12αδα της Εθνικής Ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Παράλληλα ωστόσο αισθάνεται δικαιωμένος που τόσο αυτός όσο και άλλοι παίκτες που βοήθησαν στα προκριματικά κλήθηκαν στην προετοιμασία της Εθνικής και φρόντισε να το δείξει με δηλώσεις του στο σάιτ της ΕΟΚ.

Ο 31χρονος γκαρντ δήλωσε αρχικά: "Είδαμε ότι εκτιμήθηκε η προσφορά μας με την κλήση αρκετών παιδιών από τα προκριματικά στην προετοιμασία. Ήταν σωστό να γίνει αυτό, γιατί όλοι μας δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και φέραμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή".

Ακολούθως κλήθηκε να απαντήσει για το μεγάλο του τρίποντο που έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία (95-92) στην πρεμιέρα των προκριματικών, που άνοιξε τον δρόμο για αυτή την πορεία, τονίζοντας ότι "το τρίποντο αυτό αποδείχτηκε σημαντικό. Μου πήρε αρκετό καιρό για να το συνειδητοποιήσω. Από εκεί και πέρα η ομάδα μπήκε στο σωστό δρόμο, από τη στιγμή που απαρτιζόταν από καλούς παίκτες και καλούς χαρακτήρες.

Έγινε ένα καλό σύνολο με τη βοήθεια των προπονητών και το πράγμα πήγε μόνο του. Ό,τι έγινε βασίστηκε πρώτα στην επιθυμία όλων των παιδιών να παίξουν σε αυτή την ομάδα, γιατί είναι τεράστια τιμή να φοράς αυτή τη φανέλα".

Ακολούθως ο έμπειρος γκαρντ τόνισε πως θα κάνει ο,τι περνάει από το χέρι του για να μπει στην τελική 12αδα: "Για μένα είναι όνειρο ζωής να πάρω μέρος σε ένα τεράστιο τουρνουά σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα τα παιδιά έχουν ποιότητα και αρκετή εμπειρία, κανένας δεν υπολείπεται και υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Ο καθένας μας θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό για να βρίσκεται στη δωδεκάδα".

Στην συνέχεια μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρει ομάδα: "Είμαι εδώ 150% συγκεντρωμένος, γιατί έχω έναν μεγάλο στόχο. Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο ταλαντούχους παίκτες και τόσο μεγάλες προσωπικότητες. Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους".

Κλείνοντας, κλήθηκε να μιλήσει για τους στόχους της Εθνικής στην Κίνα, δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια: "Πάντα θέλουμε επιτυχίες. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά πρέπει να πάμε βήμα-βήμα για να πετύχουμε κάτι καλό".

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *