Αιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει ελληνικό νησί για να….. “παρκάρει” λαθρομετανάστες

1Λύση στο λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα φαίνεται πως βρήκε ο Αιγύπτιος κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις, ο οποίος πρότεινε να αγοράσει ένα νησί για να εγκαταστήσει εκεί τους λαθρομετανάστες που έρχονται προς την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, κρίνει κατάλληλο ένα νησί στα ανοιχτά της Ιταλίας ή την Ελλάδα, γι αυτό και ζητά από τις χώρες να του πουλήσουν ένα.

«Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας», έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

«Ασφαλώς και είναι εφικτό” είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα. «Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες», συμπλήρωσε.

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο ελπίζοντας να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους φτάνοντας στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον 2.600 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους αυτή, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο Σαουίρις είπε σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ότι θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να τους θέσει την ιδέα του. Όπως είπε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται «από 10 μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια» αλλά «το βασικό θέμα είναι οι επενδύσεις σε έργα υποδομής».

Θα υπάρχουν «προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους για να χτίζουν καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία», εξήγησε.

«Και αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει (στην πατρίδα του) θα μπορεί να το κάνει», πρόσθεσε.

Ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο σχέδιο αυτό: για παράδειγμα, θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα ή η Ιταλία να του πουλήσουν ένα νησί αλλά και να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του νέου «κράτους». Όμως τουλάχιστον οι πρόσφυγες θα έχουν «ανθρώπινη» μεταχείριση γιατί «σήμερα, τους φέρονται σαν να είναι ζώα», κατέληξε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *