Ανάλυση: Αυτά θα προσφέρουν Νάγκι – Σιμάνσκι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Ανάλυση: Αυτά θα προσφέρουν Νάγκι – Σιμάνσκι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

O Πολωνός δημοσιογράφος της "Przegląd Sportowy", Ματσέι Κάλιστσουκ αναλύει στο Sport24.gr τι θα προσφέρουν οι Ντόμινικ Νάγκι και Ντάμιαν Σιμάνσκι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ προχώρησαν στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών σε θέσεις που "πονούσαν" κατά το πρώτο μισό της σεζόν. Οι "πράσινοι", εκτός από τον Ανουάρ, απέκτησαν και τον Ούγγρο εξτρέμ, Ντομινίκ Νάγκι με τη μορφή δανεισμού από τη Λέγκια και οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι, ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε κι η Ένωση με την περίπτωση του Ντάμιαν Σιμάνσκι από την Αχμάτ Γκρόζνι.

Κοινός παρανομαστής και των δύο παικτών η Πολωνία, αφού ο πρώτος αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια, όπως προείπαμε, στη Λέγκια, ενώ ο δεύτερος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές χρονιές με τη Γιαγκελόνια και τη Βίσλα Πλοκ προτού πάρει μεταγραφή στη ρωσική Γκρόζνι. Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Πολωνό δημοσιογράφο της "Przegląd Sportowy", Ματσέι Κάλιστσουκ, ο οποίος και ανέλυσε τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα των ελληνικών ομάδων.

"O ΝΑΓΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ-ΕΡΓΑΤΗΣ"

Αρχικά, για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Νάγκι, ο οποίος έρχεται στον Παναθηναϊκό για να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην επιθετική γραμμή του "τριφυλλιού" ήταν ξακάθαρος πως "είναι αρκετά καλός με την μπάλα στα πόδια, γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση και ντρίμπλα, ενώ πασάρει και καλά. Ωστόσο, δεν θα έλεγα πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο στο παιχνίδι του για το οποίο ξεχωρίζει. Είναι καλός στον επιθετικό τομέα, αλλά ως εκεί. Αμυντικά δεν δίνει πολλές βοήθειες".

Από τον περασμένο Οκτώβριο ο Ούγγρος εξτρέμ τέθηκε εκτός πλάνων από τον προπονητή της Λέγκια, Αλεκσάνταρ Βούκοβιτς ο οποίος, σύμφωνα με τον Κάλιστσουκ "δεν τον έχει σε εκτίμηση. Ίσως έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του. Ο Βούκοβιτς προτιμά παίκτες-εργάτες που να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην ομάδα. Στα μάτια του Βούκοβιτς, ο Νάγκι δεν ήταν ένας τέτοιος παίκτης. Και προτιμά να ξεφορτώνεται ποδοσφαιριστές που δεν έχουν τη σωστή νοοτροπία. Από την στιγμή που η Λέγκια άρχισε να κερδίζει, ο Βούκοβιτς δεν είχε λόγο να προχωρήσει σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα".

Ο Ντόμινικ Νάγκι με τη φανέλα της εθνικής Ουγγαρίας

Ένας από τους λόγους που ο Νάγκι επέλεξε να έρθει στον Παναθηναϊκό είναι κι η επιστροφή στην εθνική Ουγγαρίας: "Αν παίξει με τον Παναθηναϊκό, τότε είναι δεδομένο πως θα κληθεί ξανά στην εθνική Ουγγαρίας. Ακόμη και το Νοέμβριο, όταν πλέον ήταν εκτός πλάνων από τη Λέγκια, κλήθηκε κανονικά στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίστηκε σε κάποιο παιχνίδι. Ωστόσο, εξ' όσων γνωρίζω από την Ουγγαρία, τον θεωρούν ποιοτικό παίκτη. Παίζει, βέβαια, ρόλο το γεγονός πως δεν έχουν πολλές λύσεις μεσοεπιθετικά και ειδικά στα εξτρέμ".

Η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του Νάγκι ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ. Ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό για τα οικονομικά δεδομένα των "πρασίνων" τη συγκεκριμένη περίοδο. Ωστόσο, ο Κάλιστσουκ θεωρεί βέβαιο πως "η Λέγκια θα προσπαθήσει να τον πουλήσει το καλοκαίρι. Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι δύσκολο να τον παραχωρήσει με καλά χρήματα, αλλά αν αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό, η τιμή του θα ανέβει ξανά. Φυσικά, δεν αποκλείεται να του δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία, όπως είχαν κάνει και μετά το δανεισμό του στη Φερεντσβάρος. Όμως, το θεωρώ δύσκολο, ειδικά αν μείνει στην ομάδα ο Βούκοβιτς".

"ΣΤΑΘΕΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΣΙΜΑΝΣΚΙ"

Όσον αφορά στον Σιμάνσκι, τον οποίο η ΑΕΚ απέκτησε δανεικό με οψιόν αγοράς ύψους 1.500.000 το προσεχές καλοκαίρι, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Σύμφωνα με τον Κάλιστσουκ ο Σιμάνσκι "είναι περισσότερο '8' παρά '6'. Μπορεί να βοηθήσει τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα. Ωστόσο, πρόκειται για έναν παίκτη που έχει περισσότερο το μυαλό του στην άμυνα. Αρκετά σταθερός, καλός για το επίπεδο του πολωνικού ποδοσφαίρου, αλλά δίχως σπουδαία τεχνική κατάρτιση και δημιουργία στο παιχνίδι του".

Τη φετινή σεζόν, με τη φανέλα της Γκρόζνι μέτρησε μόλις τρεις συμμετοχές. Άραγε, ποιον θεωρεί το λόγο πίσω από τη συγκεκριμένη εξέλιξη; "Δεν γνωρίζω ακριβώς τους λόγους που δεν αγωνίστηκε με την Αχμάτ Γκρόζνι. Νομίζω πως έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του. Είναι αρκετά ντροπαλός και πιθανόν να μην ταίριαξε στη ρωσική ομάδα. Επίσης, δεν είναι σπουδαίος παίκτης, επομένως το επίπεδο του ρωσικού πρωταθλήματος ίσως να ήταν υψηλό για τις δυνατότητές του".

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι σε αγώνα της εθνικής Πολωνία με την Ιταλία

Όπως δήλωσε κι ο 24χρονος χαφ στην κάμερα του AEK TV, μεγάλος στόχος είναι η επιστροφή στην εθνική Πολωνίας και η συμμετοχή στην αποστολή για το Euro 2020. Με βάση τη συμπάθεια που του τρέφει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γέρζι Μπρέτσεκ δεν μπορεί να αποκλειστεί μία τέτοια εξέλιξη.

"Θεωρώ πως αν αρχίσει να αγωνίζεται με την ΑΕΚ, μπορεί να κληθεί στην αποστολή για το Euro 2020. Στον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Πολωνίας, Γέρζι Μπρέτσεκ αρέσουν τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές, ενώ οι δυο τους είχαν συνεργαστεί παλαιότερα και στη Βίσλα Πλοκ, προτού ο Μπρέτσεκ αναλάβει την εθνική ομάδα.

Ο Σιμάνσκι αγωνίστηκε στα πρώτα παιχνίδια του Μπρέτσεκ στην εθνική, ενώ συνέχισε να τον καλεί κι όταν δεν πραγματοποιούσε καλές εμφανίσεις με την Γκρόζνι. Ωστόσο, όταν ο Σιμάνσκι σταμάτησε να αγωνίζεται τελείως, έπαψε να καλείται και στην εθνική ομάδα".

Τέλος, για το αν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλη ομάδα για την απόκτησή του, πέρα από την ΑΕΚ, αποκάλυψε πως "τον ήθελε η Λέγκια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ώρα μηδέν για τη συνάντηση των Big 4: Έτσι θα καθίσουν στο τραπέζι
Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Νάγκι
Ντάμιαν Σιμάνσκι: Τα πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον νέο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ
ΑΕΚ: Μέγας πόθος ο Τάνκοβιτς

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *