Αν βρίσκεστε σε αμάξι που Βυθίζεται, πρέπει να κάνετε Αυτό για να Σωθείτε!(ΒΙΝΤΕΟ)

1Ο εγκλωβισμός σε αυτοκίνητο που βουλιάζει είναι κάτι που δε πάει το μυαλό των περισσοτέρων. Αν και οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρές, είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένοι εν πάσει περιπτώσει. Το να γνωρίζουμε πως λειτουργεί το τζάμι, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε τέτοια κατάσταση. Στο βίντεο που ακολουθεί, εξηγείται με επιστημονικό τρόπο πως μπορούμε να σωθούμε από ένα όχημα που βυθίζεται.

Το τζάμι του παρμπρίζ δεν είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με τα πλαϊνά τζάμια στις πόρτες. Αυτό το είδος του τζαμιού ονομάζεται διαπυρακτομένο. Κανένα αυτοκίνητο δεν έχει διαπυρακτομένο τζάμι, καθώς σπάει σε μεγάλα κομμάτια όταν ασκείται μεγάλη δύναμη ή ζέστη. Αντίθετα, τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν αυτό που λέγεται μετριασμένο τζάμι. Αυτό το είδους τζαμιού είναι ανθεκτικό στη κρούση και σπάει σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια κατά τη διάρκεια μιας κρούσης. Γνωρίζοντας τις διαφορές μεταξύ του διαπυρακτόμενου και του μετριασμένου τζαμιού, μπορεί να σας σώσει τη ζωή όταν βυθίζεστε εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητο.
Μιας και το μετριασμένο τζάμι είναι ενισχυμένο, απαιτείται περισσότερη δύναμη για να σπάσει. Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, όπως σε ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται σε νερό, μπορεί να σκεφτούν ότι σπάζοντας το κέντρο του τζαμιού, θα έχει ως αποτέλεσμα να θρυμματιστεί. Είναι μια λάθος κίνηση. Αντίθετα, πρέπει να στοχεύσουν τις άκρες του τζαμιού για να θρυμματιστεί το τζάμι.

Στο βίντεο που ακολουθεί, εκτελεί πειράματα με τα δύο είδη τζαμιών ως προς τον τρόπο που θρυμματίζονται. Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *