Αν δεν μπορείτε να Χάσετε Κιλά, τότε η Γροθιά σας μπορεί να σας Βοηθήσει. Φαίνεται απίστευτο, αλλά όμως κάνει Θαύματα!

Δεν είναι εύκολο να καταλάβετε πόσο πρέπει να τρώτε ανάλογα με τα κιλά σας και μερικές φορές όλοι το παρακάνουμε. Αλλά το να υπολογίζουμε ακριβώς το φαγητό μας είναι περιοριστικό και μοιάζει με τιμωρία. Ευτυχώς, το μυστικό για να υπολογίσετε πόσο φαγητό πρέπει να τρώτε σε κάθε γεύμα βρίσκεται στο χέρι σας!
1. Πέντε γεύματα τη μέρα

Κοιτάξτε το χέρι σας – πόσα δάχτυλα βλέπετε; Πέντε, όσα ακριβώς γεύματα πρέπει να τρώτε. Ο αντίχειρας αντιπροσωπεύει το πρωινό, ο δείκτης το πρωινό σνακ, το μεσαίο δάχτυλο το μεσημεριανό, ο παράμεσος το απογευματινό σνακ και το μικρό δαχτυλάκι το βραδινό. Η ποσότητα φαγητού που αντιστοιχεί σε κάθε γεύμα είναι ανάλογη με το μέγεθος των δαχτύλων σας: είναι προτιμότερο να τρώτε ένα καλό πρωινό και ένα ελαφρύ βραδινό.

2. Υδατάνθρακες όσο η γροθιά σας

Μακαρόνια, ρύζι, σιμιγδάλι: η ποσότητα που χρειάζεστε για να χορτάσετε είναι όση η γροθιά σας. Ισχύει και για τις τηγανητές πατάτες.

3. Πρωτεΐνες όσο η παλάμη σας

Κρέας, ψάρι ή τόφου: τόση ποσότητα πρωτεϊνών χρειάζεστε σε κάθε γεύμα.

4. Τυρί όσο δύο δάχτυλα

Όταν υπάρχει τυρί στο μενού, τρώμε πάντα πολύ! Αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε πάνω από δύο δάχτυλα τυρί για να χορτάσετε και να πάρετε το ασβέστιο που χρειάζεστε.

5. Λίπος όσο η άκρη του δαχτύλου σας

Δεν είναι πολύ, αλλά είναι αρκετό. Δεν χρειάζεστε παραπάνω βούτυρο ή λάδι ανά γεύμα.

6. Δύο χούφτες φρούτα και λαχανικά

Ένας εύκολος τρόπος για να μετρήσετε πόσα φρούτα και λαχανικά χρειάζεστε σε κάθε γεύμα.

7. Γλύκισμα όσο ο αντίχειρας σας

Είτε είναι μαρμελάδα στο ψωμί σας, είτε μέλι στο γιαούρτι, είτε σοκολάτα – μια ποσότητα ίση με τον αντίχειρα σας είναι αρκετή.

8. Μια κλειστή γροθιά για το γλυκό

Για όσους αγαπάνε τα γλυκά, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μετρήσουν πόσο γλυκό μπορούν να φάνε, είτε είναι παγωτό, είτε τούρτα, είτε κάτι άλλο.

Τώρα ξέρετε πώς να καθορίζετε τις σωστές ποσότητες φαγητού για σας. Προσοχή: οι κανόνες αυτοί δεν ισχύουν για τα παιδιά, γιατί χρειάζονται περισσότερα φρούτα, λαχανικά και κρέας από τους ενήλικες. Και να θυμάστε ότι στο φαγητό μετρά περισσότερο η ποιότητα παρά η ποσότητα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *