Αν είναι δυνατόν! Δείτε τι παθαίνει ο οργανισμός του ανθρώπου, όταν κόβει απότομα τα αναψυκτικά…

1Η ζάχαρη που βρίσκεται στα αναψυκτικά μπορεί να είναι… εθιστική, όπως η νικοτίνη και το αλκοόλ. Όπως όμως και με όλους τους εθισμούς, μακροπρόθεσμα βλάπτει την υγεία μας.

Θέλετε να μάθετε τα οφέλη της διακοπής αυτής της κακής συνήθειας; Ορίστε λοιπόν!

1. Βελτίωση της κατάστασης της καρδιάς
Σύμφωνα με έρευνα στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2012, τα αναψυκτικά που περιέχουν πολύ ζάχαρη προκαλούν καρδιακές ασθένειες και παθήσεις, εάν καταναλώνονται μακροπρόθεσμα.

Μια ακόμη έρευνα το 2011, έδειξε πως τα αναψυκτικά ανεβάζουν την πίεση.

2. Μιεώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων παθήσεων
Κι όμως η παχυσαρκία είναι ασθένεια και μάλιστα επιδημία, ειδικά στις Η.Π.Α., με αταναψυκτικά να συμβάλλουν καταλυτικά στη διαιώνισή της. Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη για ποιό σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, προβλήματα στην καρδιά, ο διαβήτης κλπ..

3. Καλύτερο αναπαραγωγικό σύστημα
Όχι όλα, αλλά κάποια αναψυκτικά περιέχουν Bysphenol-A ή αλλιώς BPA. Αυτό το συστατικό συσχετίζεται με τον καρκίνο και την ανεπάρκεια του ενδοκρινικού συστήματος. Πολλές έρευνες έχουν μελετήσει τις επιπτώσεις του BPA στον οργανισμό μας, ανάμεσά στις οποίες είναι η πρόωρη εφηβεία και η υπογονιμότητα.

4. Τα νεφρά λειτουργούν καλύτερα
Έρευνες αποδεικνύουν πως η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια και μη νομίζετε πως τα αναψυκτικά διαίτης εξαιρούνται. Για την ακρίβεια, αυτή η έρευνα έδειξε πως γυναίκες που κατανάλωναν αποκλειστικά αναψυκτικά διαίτης, κατέστρεψαν το συκώτι τους.

5. Δυνατότερα κόκκαλα
Από τις πιο γνωστές παρενέργειες των αναψυκτικών είναι η ζημιά που κάνουν στα κόκκαλά μας, όπως η οστεοπόρωση. Προτιμήστε τροφές υψηλές σε ασβέστιο για να αντιστρέψετε ή να αποτρέψετε τις βλαβερές επιπτώσεις των αναψυκτικών, όπως γάλα αμυγδάλου και μπρόκολο.

6. Λιγότερες λοιμώξεις της κύστης
Τα αναψυκτικά είναι διουρητικά με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε πολύ συχνότερα τουαλέτα απ” ότι αν δεν τα πίναμε. Αυτή η σχεδόν ακράτεια εpεθίζει την κύστη με αποτέλεσμα να είμαστε πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις.

7. Φωτεινότερο χαμόγελο
Τα αναψυκτικά καταστρέφουν τα δόντια! Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως μια γυναίκα που έπινε 2 λίτρα αναψυκτικών διαίτης κάθε μέρα επί 3-5 συνεχόμενα χρόνια, είχε την ίδια οδοντοστοιχία με έναν ναρκωμανή.

8. Ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα
Αρκετοί προτιμούν τα αναψυκτικά ως υποκατάστατο της καφεΐνης και της ζάχαρης που έχει ανάγκη ο οργανισμός τους για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ημέρας. Και όντως μπορεί να έχει αποτελέσματα για μικρό χρονικό διάστημα, σύντομα όμως θα ανακαλύψετε πως στην πραγματικότητα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα στον εγκέφαλό σας. Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει πως η μακροχρόνια κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σε μαθησιακά και επικοινωνιακά προβλήματα.

frapedoypoli.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *