Αν. Λοβέρδος: Ο τόπος έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες πολιτικές τοξίνες και ζητούν επιτακτικά να γυρίσει ο τόπος σελίδα. Ελπίζω, ότι οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αξιολογηθούν ως ορόσημο στην πορεία της ελληνικής Δημοκρατίας. Αφενός γιατί ολοκληρώθηκε μία εξόχως αρνητική περίοδος που διήρκεσε τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια δημαγωγίας, λαϊκισμού και ανικανότητας, συνεχών κυβερνητικών αποτυχιών και θεσμικών εκτροπών για να ανέβουν κάποιοι στην εξουσία. Αφετέρου γιατί, φάνηκε κι από χθες, πως μάλλον ζούμε την αρχή του τέλους μιας περιόδου που ηττήθηκαν ή περιθωριοποιήθηκαν οι πολιτικές ομάδες – θίασοι, παράγωγα της κρίσης».

Αυτό επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «αυτή την κρίσιμη ώρα οι μεγαλαυχίες, οι μεγαλόστομες διακηρύξεις προθέσεων, καθώς και τα ευχολόγια είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι από την επόμενη μέρα της ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων «αρχίζει ο διάλογος ή και οι συγκρούσεις που θα αφορούν κυβερνητικά έργα και την κριτική της αντιπολίτευσης».

Χαρακτήρισε «λανθασμένη την αναφορά του πρωθυπουργού για έναν νέο πατριωτισμό», αντιτείνοντας ότι «ο πατριωτισμός είναι ένας, ούτε νέος είναι, ούτε παλαιός, ούτε προοδευτικός, ούτε αντιδραστικός». «Ή είσαι πατριώτης ή δεν είσαι. Νεοπατριώτες δεν υπάρχουν», υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του «ούτε στα συλλαλητήρια κατέβηκε, ούτε για συμψηφισμό του μακεδονικού με την μη περικοπή των συντάξεων μίλησε» ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση της ΝΔ ότι εγκατέλειψε τη θέση που είχε ως αντιπολίτευση.

Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του συμφωνεί καταρχήν με τις φοροαπαλλαγές, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και με τις 120 δόσεις», ωστόσο, όπως είπε, η στάση του θα καθοριστεί από το τελικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

«Συμφωνούμε, όμως, και με την κριτική για την μη αναφορά στο 100% της προκαταβολής φόρων για το επόμενο έτος, για το οποίο δεν ακούσαμε λέξη. Όπως έντονα διαφωνούμε και με τη μη αναφορά στη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια, θλιβερό έργο της κυβέρνησης Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λοβέρδος, τόνισε ακόμα ότι το μείζον ερώτημα των επόμενων μηνών θα είναι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε σχέση με τη διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι «για να γίνουν και τα δύο, οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει όχι μόνο να είναι σοκαριστικοί, αλλά συγκλονιστικοί».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι το κόμμα του είναι θετικό για την κατάργηση του ασύλου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τελειώσει η ανομία, το παραεμπόριο, τα ναρκωτικά», όπως είναι θετικό και για την επανεξέταση ορισμένων άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

«Το ΚΙΝΑΛ θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης, ως κυβερνώσα σοσιαλδημοκρατική παράταξη, κριτικά και αυστηρά, αλλά συγχρόνως υπεύθυνα και δίκαια. Σε ό, τι αφορά την κυβέρνηση η διάκρισή μας θα γίνει ορατή από τα γεγονότα. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο πρόσφατη η συμπεριφορά και οι πολιτικές του, που τα όρια είναι από την αρχή ευδιάκριτα. Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει να καταστεί η μοναδική ελπίδα της κοινής γνώμης για ουσιαστική, σοβαρή αντιπολίτευση», επεσήμανε.«Επειδή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τη Βουλή σε τόπο "παράλληλων μονολόγων", θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό που περιμένει να αναβαθμίσουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και που απαιτεί να κινηθεί η πολιτική ζωή μακριά από σκοτεινούς θαλάμους του πρόσφατου παρελθόντος, σεβόμενη γραπτούς και άγραφους κανόνες που την προηγούμενη τετραετία παραβιάστηκαν κατάφωρα», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *