Απέσυραν την τροπολογία της ντροπής με την οποία έδιναν αύξηση στους διευθυντές των ΔΕΚΟ

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου απέσυρε την τροπολογία που έδινε αύξηση 60% στις διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.
Η κυρία Παπανάτσιου δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αποσύρει την τροπολογία για να την επαναφέρει με καλύτερη διάτυπωση.
Η εν λόγω τροπολογία, προέβλεπε αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς τους.
Ουσιαστικά πρόκειται για αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε Προέδρους ΔΕΚΟ. Η Υπουργική τροπολογία εξαιρούσε τους μισθούς Προέδρων διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων ΔΕΚΟ από το «ταβάνι» των 4.631 ευρώ και αύξανε το ανώτατο όριο σε 7.483 ευρώ.
Η τροπολογία προέβλεπε πως θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.
Οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπον θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αύξανε τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.
Οργή για την τροπολογία
Η τροπολογία προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης. Ο Χρίστος Δήμας εκ μέρους της ΝΔ είπε: «Η μόνη λέξη που έχουμε να πούμε είναι ντροπή. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Αυτές τις μέρες φέρνετε τροπολογία για αυξήσεις στις ΔΕΚΟ; Και την αποσύρετε μετά από την κατακραυγή; Αν δεν έβγαινε η αντιπολίτευση και οι δημοσιογράφοι να στηλιτεύσουν αυτήν την τροπολογία δεν θα την είχατε αποσύρει. Πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη. Δεν αισθάνεστε λίγο ντροπή;».
Ο Γιάννης Μανιάτης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντέδρασε ως εξής: «Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€». Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *