Απίθανη νίκη Ρικιάρντο στην Κίνα

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έβαλε τα γυαλιά στα φαβορί και νίκησε στο Grand Prix της Σανγκάης. Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο Ραϊκόνεν.

Την έκτη νίκη της καριέρας του πανηγύρισε στη Σανγκάη ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Με μια εκπληκτική αντεπίθεση στο τελευταίο τέταρτο του Grand Prix, αλλά και χάρη στην άριστη τακτική της ομάδας του, ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull έκανε διαδοχικές προσπεράσεις κερδίζοντας όλα τα φαβορί.

Ο Βαλτέρι Μπότας με Mercedes ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ τρίτος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari. Το νικηφόρο σερί του Σεμπάστιαν Φέτελ σταμάτησε καθώς έμεινε όγδοος μετά τη σύγκρουση με τον Μαξ Φερστάπεν (που παρά την ποινή δέκα δευτερολέπτων έμεινε πέμπτος), ενώ τέταρτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον που παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ, Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ και Κέβιν Μάγκνουσεν.

Ο τέταρτος αγώνας της σεζόν θα γίνει στις 29 Απριλίου στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο αγώνας

Η εκκίνηση δεν ήταν καθόλου καλή για τον Χάμιλτον, που έχασε μια θέση υποχωρώντας πέμπτος και ζητώντας συγγνώμη από την ομάδα του μέσω team radio. Κερδισμένος ήταν ο Φερστάπεν, που σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση, ενώ στον 22ο γύρο ο Φέτελ βγήκε πίσω από τον Μπότας μετά το πρώτο τους πιτ στοπ. Στον 31ο γύρο οι δύο Toro Rosso κατάφεραν να συγκρουστούν (χωρίς όμως να εγκαταλείψουν), με τον Γκάσλι να είναι έξαλλος με τον Χάρτλεϊ που του έκλεισε το δρόμο για προσπέραση. Το αυτοκίνητο ασφαλείας που πέρασε στην πίστα εξυπηρέτησε τις Red Bull, με τον Χάμιλτον να ανεβαίνει αθόρυβα τρίτος και τον Ραϊκόνεν να υποχωρεί με τη Ferrari να τον… χρησιμοποιεί προς όφελος του Φέτελ.

Στον 41ο γύρο ο Ρικιάρντο έκανε μια απίθανη προσπέραση στον παγκόσμιο πρωταθλητή και πέρασε τρίτος πιέζοντας τον Φέτελ για τη δεύτερη θέση, ενώ ένα γύρο μετά άφησε πίσω του και τον Φέτελ. Στον 45ο γύρο, δε, αιφνιδίασε τον Μπότας ανεβαίνοντας στην πρωτοπορία της κούρσας. Έναν γύρο νωρίτερα ο Φερστάπεν βιάστηκε να προσπεράσει τον Φέτελ και με δική του ευθύνη (τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων) υπήρξε επαφή και σπινάρισμα των δύο μονοθεσίων, με τον Γερμανό να υποχωρεί έβδομος. Ο Ραϊκόνεν ευνοήθηκε από τις «καραμπόλες» και έφτασε τρίτος και να απειλεί τον Μπότας για τη δεύτερη θέση, δίχως όμως να τον προσπεράσει. Το φινάλε του αγώνα είδε τον Αλόνσο να αφήνει όγδοο τον Φέτελ που είχε εμφανές πρόβλημα ρυθμού.

Η κατάταξη:
inner

Βαθμολογία οδηγών
1. Σεμπάστιαν Φέτελ 54
2. Λιούις Χάμιλτον 45
3. Βαλτέρι Μπότας 40
4. Ντάνιελ Ρικιάρντο 37
5. Κίμι Ραϊκόνεν 30
6. Φερνάντο Αλόνσο 22
6. Νίκο Χούλκενμπεργκ 22
8. Μαξ Φερστάπεν 18
9. Πιέρ Γκασλί 12
10. Κέβιν Μάγκνουσεν 11
11. Στόφελ Βαντούρνε 6
12. Κάρλος Σάινθ 3
13. Μάρκους Έρικσεν 2
14. Εστέμπαν Οκόν 1

Βαθμολογία κατασκευαστών
1.Mercedes 85
2.Ferrari 84
3.Red Bull 55
4.McLaren 28
5.Renault 25
6.Toro Rosso 12
7.Haas 11
8.Sauber 2
9.Force India 1
10.Williams 0

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *