Απαλλάξου από τη σκόνη εδώ και τώρα…

Η σκόνη είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ο χειρότερος εφιάλτης μέσα σε κάθε σπίτι, αφού όσες φορές κι αν πάρεις απόφαση να ξεσκονίσεις την επόμενη στιγμή είναι και πάλι εκεί…
Η ταλαιπωρία στην οποία μας βάζει δεν είναι, εντούτοις, το μοναδικό πρόβλημα, καθώς η σκόνη μπορεί να αποτελέσει εστία μόλυνσης αλλά και αιτία σοβαρών αλλεργιών. Για να την κρατήσεις μακριά όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολούθησε τις παρακάτω έξυπνες τεχνικές και θα δεις άμεσα τη διαφορά.

1.Χρησιμοποίησε σωστά καθαριστικά είδη
Ο βασικός σκοπός όταν ξεσκονίζεις είναι να αιχμαλωτίσεις τη σκόνη και όχι να τη διασκορπίσεις στον αέρα του σπιτιού. Προτίμησε, άρα, να ξεσκονίζεις με πανάκια που διαθέτουν μικροΐνες ή είναι υγρά, τα οποία σε αντίθεση με ένα απλό πανί μπορούν να σου λύσουν τα χέρια.

2.Άλλαξε τα σεντόνια σου συχνά
Φρόντισε να αλλάζεις τα σεντόνια σου σε εβδομαδιαία βάση, καθώς συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες σκόνης. Όσον αφορά τα παπλώματα και τα μαξιλάρια, τα οποία είναι δύσκολο να πλένονται με την ίδια συχνότητα, μπορείς ανά 2 με 3 μέρες να τα τινάζεις.

3.Καθάρισε τα φίλτρα του αέρα
Εάν χρησιμοποιείς συχνά το κλιματιστικό είτε για θέρμανση είτε για ψύξη, να έχεις πάντα στο νου σου ότι τα φίλτρα αέρα συγκρατούν ,μεγάλη ποσότητα σκόνης, μεγάλο μέρος της οποίας απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία τους και γι’ αυτό ο τακτικός καθαρισμός τους κρίνεται αναγκαίος.

4.Κράτησε τις ντουλάπες καθαρές
Όλοι νομίζουμε πως τοποθετώντας τα ρούχα μας στη ντουλάπα τα διατηρούμε καθαρά ενώ στην ουσία, αυτή αποτελεί ένα τεράστιο «βασίλειο» σκόνης. Για το λόγο αυτό, φύλαξε τα ρούχα που χρησιμοποιείς σπανιότερα σε ειδικές σακούλες, ενώ τα παπούτσια και τις τσάντες σε κουτιά. Βέβαια, δεν πρέπει να παραλείπεις να ξεσκονίζεις συχνά τα ράφια και το κάτω μέρος της.

5.Πες «όχι» στα χαλιά
Μπορεί τα χαλιά και οι μοκέτες να δίνουν μια αίσθηση ζεστασιάς σε ένα σπίτι όμως, δυστυχώς, η συσσώρευση της σκόνης και σε αυτά είναι τεράστια. Απόφυγε λοιπόν να καλύπτεις μεγάλες επιφάνειες του σπιτιού με αυτά, ενώ παράλληλα φρόντισε να τα σκουπίζεις όσο το δυνατόν συχνότερα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *