Απεχθανόταν να τον λένε «Έλληνα Τζέιμς Ντιν» επειδή του άρεσε ο Μάρλον Μπράντο

Απεχθανόταν να τον λένε «Έλληνα Τζέιμς Ντιν» επειδή του άρεσε ο Μάρλον Μπράντο

Οι ενοχές του Φαίδωνα Γεωργίτση όταν σκοτώθηκε ο Αμερικανός σταρ

Ο ισόβιος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου δεν είναι πια εδώ. Ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο ηθοποιός με τα καταγάλανα μάτια και το διαπεραστικό βλέμμα, που έκανε τις καρδιές των κοριτσόπουλων της εποχής του να σκιρτίζουν, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών. Και βύθισε τους πάντες στη θλίψη της απώλειας του.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης ήταν ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ πολλοί τον χαρακτήριζαν, ο «Έλληνας Τζέιμς Ντιν». Τίτλο που άλλοι, ενδεχομένως, να πετούσαν τη σκούφια τους, όμως, εκείνος δυσανασχετούσε. Ο λόγος; Ήταν θαυμαστής του Μάρλον Μπράντο.

«Θύμωνα. Εγώ θαύμαζα τον Μάρλον Μπράντο. Κι όταν διάβαζα ότι ο Ντιν ήταν ο διάδοχος του Μπράντο ή θα τον ξεπερνούσε, γινόμουν έξαλλος» δήλωνε σχετικά κάθε φορά που τον ρωτούσαν για τον άτυπο τίτλο που του είχαν χαρίσει.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό People, πριν λίγα χρόνια είχε παραδεχτεί πως ένιωσε απίστευτες ενοχές όταν έμαθε ότι σκοτώθηκε ο Αμερικανός σταρ.

«Είχα πει τόσα, που όταν σκοτώθηκε σχεδόν ένιωσα ενοχές. Για να εξιλεωθώ πήγα στο Παλλάς, για να τον δω στα Ανατολικά της Εδέμ. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έμπαινα σε κινηματογράφο» είχε αποκαλύψει χαρακτηριστικά.

Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *