Αποβάλατε; Δείτε πότε μπορείτε να ξαναμείνετε έγκυος

1Μια μεγάλη αγωνία των γυναικών που αποβάλουν είναι το πότε μπορούν να προσπαθήσουν εκ νέου να αποκτήσουν παιδί.Η συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί η απώλεια αγχώνει τις περισσότερες υποψήφιες μαμάδες με αποτέλεσμα να κάνουν κακό τόσο στον εαυτό τους όσο και στα οικεία τους πρόσωπα.
Οι νεότερες έρευνες έδειξαν κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολλές γυναίκες να αποβάλλουν την αγωνία τους και να αρχίσουν τις προσπάθειες εκ νέου και γρήγορα.Συγκεκριμένα, μια γυναίκα που αποβάλει, μπορεί να προσπαθήσει αμέσως να ξαναμείνει έγκυος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Έως τώρα επικρατούσε η συνήθεια να συστήνεται στη γυναίκα να περιμένει τουλάχιστον επί τρεις μήνες προτού μείνει έγκυος, αλλά η νέα μελέτη δείχνει ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ενρίκε Σίστερμαν των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γυναικολογίας και μαιευτικής “Obstetrics & Gynecology”, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν περίπου 1.000 κυήσεις, οι οποίες κατέληξαν σε αποβολή έως την 20ή εβδομάδα. Οι γιατροί παρακολούθησαν τις γυναίκες επί έξι κύκλους περιόδου μετά την αποβολή ή έως ότου μια γυναίκα έμεινε ξανά έγκυος. Από όσες άρχισαν να προσπαθούν αμέσως για να «πιάσουν» παιδί ξανά, πάνω από τις μισές (53,2%) γέννησαν τελικά με επιτυχία, έναντι ποσοστού μόνο 36,1% μεταξύ όσων γυναικών περίμεναν πάνω από τρεις μήνες για να προσπαθήσουν και πάλι.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιπλοκών κύησης για τις γυναίκες που δεν περιμένουν να περάσει το τρίμηνο μετά την αποβολή.
«Κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος, πρέπει να είναι συναισθηματικά έτοιμη. Αν αυτό συμβαίνει και δεν υπάρχουν άλλες επιπλοκές, τότε δεν υπάρχει κανένας βιολογικός λόγος για να περιμένει», δήλωσε ο Σίστερμαν.
Οι περισσότερες αποβολές –το 80% περίπου- συμβαίνουν τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης και οφείλονται σε μία «εφάπαξ» χρωμοσωματική ανωμαλία. Οι όψιμες αποβολές, μετά τις πρώτες 12 εβδομάδες, οφείλονται συνήθως σε ένα υποκείμενο πρόβλημα της μητέρας ή σε σοβαρό πρόβλημα του μωρού.
Ενώ η αποβολή δεν επηρεάζει σοβαρά την υγεία της γυναίκας, μπορεί να έχει σοβαρό συναισθηματικό αντίκτυπο.Το συνηθέστερο σύμπτωμα αποβολής είναι η κολπική αιμορραγία. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρές κηλίδες έως αιμορραγία περισσότερη από της περιόδου.
medicalblog.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *