Απόφαση ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία Ε.Δ.

Ο κ. Κων. Φλώρος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι ο νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) μετά τη χθεσινή απόφαση που έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Φλώρος, διοικητής μέχρι τώρα της Α΄ Στρατιάς, αναλαμβάνει στη θέση του πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος και αποστρατεύεται μετά ένα χρόνο ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε, επίσης, την αντικατάσταση των αρχηγών στα Γενικά Επιτελεία Στρατού (ΓΕΣ) και Ναυτικού (ΓΕΝ). Νέος αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος μέχρι χθες ήταν διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Ο κ. Λαλούσης αντικαθιστά τον Γιώργο Καμπά, ο οποίος ολοκλήρωσε έναν χρόνο στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ. Στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο οποίος και αποχωρεί από το αρχηγείο του Στόλου.

Ο κ. Πετράκης αντικαθιστά τον Νίκο Τσούνη, ο οποίος έκλεισε κύκλο τριών ετών στην αρχηγία του ΓΕΝ. Το ΚΥΣΕΑ, αποφάσισε, επίσης, την παραμονή του αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη, στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει περάσει από σειρά επιτελικών θέσεων με εμπειρία που παραπέμπει και στον διακλαδικό ρόλο που αναλαμβάνει. Πριν από την Α΄ Στρατιά, ο κ. Φλώρος ήταν υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ (2017-19), ενώ για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε αναλάβει και επιτελάρχης.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ως υποστράτηγος διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων, ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του μεταναστευτικού-προσφυγικού θέματος από την πλευρά του ΓΕΕΘΑ. Προηγουμένως είχε τοποθετηθεί ως διευθυντής επιχειρήσεων του ΓΕΣ (2014-15), και διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ).

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *