Αυτά είναι τα βότανα που προστατεύουν από το διαβήτη

5Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει ο διαβήτης σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι μόνο στην Ελλάδα πάσχουν πάνω από 1.500.000.

Αισιόδοξα είναι τα νέα από μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetologia η οποία τεκμηρίωσε ότι υπάρχουν ορισμένα βότανα, που μπορεί να βοηθήσουν τους πάσχοντες αν και οι συντάκτες της έρευνας αναφέρουν ότι αυτά δεν αποτελούν υποκατάστατο των φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της πάθησης.
Aloe Vera

Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουν ότι το φυτό αυτό είναι θεραπεία για τα προβλήματα του δέρματος, αλλά ο χυμός του μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς. Έρευνα έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση του χυμού αλόης βέρα μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα

Το μύρτιλλο

Αυτό το φρούτο, το οποίο είναι παρόμοιο με βατόμουρα, περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη της τύφλωσης και των βλαβών στα μάτια που προκαλεί ο διαβήτης. Υπάρχουν μερικές μελέτες που ισχυρίζονται ότι το μύρτιλλο θα μπορούσε επίσης να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ginseng

Οι μελέτες δείχνουν ότι το ginseng μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των υδατανθράκων και να μειώσουν τα επίπεδα της γλυκόζης κατά 15% έως 20%.

Σκόρδο

Όπως και το ginseng, έτσι και το σκόρδο είναι γνωστό ότι περιέχει επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται allicin, η οποία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, και να επιταχύνει την επούλωση. Μελέτη στο περιοδικό Journal of Medicinal Food δείχνει ότι το σκόρδο μπορεί να προστατεύσει την καρδιά από τις επιπτώσεις του διαβήτη.
defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *