Αυτά είναι τα 5 λάθη που κάνουμε και δεν αδυνατίζουμε

1Με την συνεργασία της Μαργαρίτας Μπουλούμπαση, Διαιτολόγου- Διατροφολόγου
Οι λανθασμένες συμπεριφορές στο φαγητό δε μας αφήνουν να χάσουμε τα περιτά κιλά. Ας δούμε 5 βασικά λάθη: Όλοι μας, λίγο ή πολύ, γνωρίζουμε τι πρέπει να διορθώσουμε στην…
διατροφή μας. Πολλές φορές όμως, καταφεύγουμε σε λανθασμένες συμπεριφορές που έχουν το άκρως αντίθετο αποτέλεσμα.

Ας δούμε λοιπόν, τα κυριότερα λάθη που κάνουμε και δεν αδυνατίζουμε:

1. Παραλείπουμε γεύματα: Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, αποφασίζει να κόψει το βραδινό. Θεωρούμε πως κόβοντας το βραδινό θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Φυσικά αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη. Με το να μείνουμε νηστικοί έως το πρωί αυτό που θα καταφέρουμε είναι μεν να σηκωθούμε και να δούμε την κοιλιά μας μέσα, από τη άλλη δε θα σηκωθούμε πολλοί πεινασμένοι με αποτέλεσμα να καταναλώσουμε την διπλάσια ποσότητα!

2. Υπερκαταναλώνουμε light προϊόντα: Συνήθως, επειδή έχουμε την αίσθηση ότι το τρόφιμο που καταναλώνουμε έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, χαρακτηρίζεται δηλαδή ως light, θεωρούμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να καταναλώσουμε λίγο παραπάνω. Αυτό φυσικά αποτελεί μια λανθασμένη άποψη. Τα light προϊόντα αντικαταστούν τα πλήρη σε λιπαρά, αλλά για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε η ποσότητα θα πρέπει να είναι η ίδια.

3. Εγκαταλείπουμε γρήγορα την προσπάθεια: Είναι λογικό πως κάνοντας την προσπάθεια μας για απώλεια βάρους, υπάρχουν μέρες που θα παρασυρθούμε και ίσως να ξεφύγουμε. Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε πως αυτό ήταν η καταστροφή και να παρατάμε την προσπάθεια μας. Μπορούμε να το διορθώσουμε τις επόμενες μέρες. Αφήνοντας την προσπάθεια το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πολλαπλασιάζουμε το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να ξεφύγεις, αλλά να καταφέρεις να επανέλθεις!

4. Δεν τρώμε “σωστό” πρωινό: Κάποιοι μας κόβουμε το πρωινό με την εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Άλλοι τρώμε ένα πολύ ελαφρύ πρωινό ακριβώς με την ίδια αίσθηση. Ακόμη, μερικοί καταναλώνουν λιπαρά προϊόντα γιατί θεωρούν πως είναι πρωί και μέχρι το βράδυ θα τα έχουν “κάψει”. Όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν φέρνουν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται ένα πλούσιο ποιοτικά, και όχι ποσοτικά, πρωινό θα αυξήσει τον μεταβολισμό μας και θα μας κρατήσει χορτάτους έως το επόμενο σνακ.

5. Έχουμε άγχος: Οι περισσότεροι έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Θέλουμε ένα αποτέλεσμα και το θέλουμε αμέσως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ψυχολογική πίεση, η οποία έχει αντίκτυπο στο βάρος μας. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε ή να απογοητευόμαστε από το τι θα δείξει η ζυγαριά. Ας προσπαθήσουμε και το αποτέλεσμα θα έρθει αργά ή γρήγορα!

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *