Αυτές οι μέλισσες εκπαιδεύτηκαν να φτιάχνουν μέλι από… χασισόδεντρα! (video)

1Είναι Γάλλος μελισσοκόμος και δηλώνει πως ασχολείται πάνω από 20 χρόνια με την μελισσοκομεία και πως μπορεί να εκπαιδεύσει μέλισσες να παράγουν μέλι από σχεδόν ο,τιδήποτε. Το 2006 λοιπόν είχε μια… διαφορετική ιδέα: Να μελετήσει τις μέλισσες, ώστε να τις μάθει ένα «νέο ρόλο». Αντί να συλλέγουν νέκταρ από κάθε λογής λουλούδι, να προτιμούν τη ρητίνη των χασισόδεντρων!

Ο 39χρονος “Nicolas Trainerbee” –όπως αυτοαποκαλείται- κατάφερε τελικά το 2013 να παραγάγει το «Cannahoney»! Ο ίδιος δηλώνει πως υπήρξε χρήστης κάνναβης για ιατρικούς λόγους, καθώς όταν ήταν νεαρότερος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα λόγω της υπερδραστηριότητάς του, η οποία τελικά επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα.

Κάπως έτσι κατάφερε να συνδυάσει τις ιδιότητες της κάνναβης με τα οφέλη του μελιού. Ο μελισσοκόμος ερωτώμενος αν οι μέλισσες επηρεάζονται, απάντησε αρνητικά εξηγώντας πως ο οργανισμός τους δεν διαθέτει τους ενδοκανναβινοειδές σύστημα, συνεπώς για αυτές είναι απλά μια διαφορετική τροφή.

Ο Nicolas διαθέτει σήμερα 30 κυψέλες και επιθυμεί κάποια στιγμή να συνεχίσει το έργο στην Ισπανία, καθώς οι νόμοι εκεί είναι λιγότερο περιοριστικοί, γεγονός που θα του επιτρέψει να συνεχίσει την έρευνά του.

https://www.youtube.com/watch?v=O8Sj2xMV09g

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *