Αυτή η τροφή είναι το ίδιο βλαβερή με το τσιγάρο!

Τι να καπνίζεις κάθε μέρα, τι να τρως απ’ αυτή την τροφή είναι το ίδιο πράγμα…
Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι επιστήμονες! Και για να σου λύσουμε την απορία, η τροφή στην οποία αναφερόμαστε είναι το ρύζι. Όχι, μην τρομάζεις! Δεν εννοούμε το ρύζι γενικά, αλλά το ρύζι που δεν είναι καλά μαγειρεμένο μπορεί να προκαλέσει ινομυώματα και καρκίνο, ακριβώς όπως και το τσιγάρο δηλαδή!

Οι ερευνητές απ’ την Αφρική διαπίστωσαν προς μεγάλη μας έκπληξη ότι το ρύζι που δεν έχει μαγειρευτεί σωστά περιέχει μέταλλα αρσενικού, τα οποία παρεμποδίζουν την καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και προκαλούν καρκίνο.

Μπορεί να μην υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που δεν τρώει ρύζι, όμως, ελάχιστοι γνωρίζουν πως πρέπει να το μαγειρεύουν σωστά! Μάλιστα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η υψηλή κατανάλωση λάθος μαγειρεμένου ρυζιού στην Αφρική έχει οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ινομυωμάτων.

Πώς καταφέρνει, όμως, ακριβώς το ρύζι να σου προκαλέσει τόσο κακό;
Επειδή εμείς ακόμα έχουμε απορία για το πώς μπορεί μια τόσο «αθώα» τροφή να προκαλέσει τόσο μεγάλο κακό στον οργανισμό μας, αναζητήσαμε την εξήγηση απ’ τους ειδικούς!

Οι επιστήμονες που διενήργησαν την έρευνα εξηγούν ότι το μέταλλο του αρσενικού μειώνει τα επίπεδα προγεστερόνης, αλλά αυξάνει τα οιστρογόνα, μειώνει την ωορρηξία και τη λειτουργία του θυρεοειδούς, τα οποία είναι όλα τα αίτια των ινομυωμάτων και της στειρότητας.

Τι είναι, όμως, τα ινομυώματα;
Τα ινομυώματα είναι μη καρκινικοί όγκοι που εμφανίζονται στους ιστούς γύρω από τη μήτρα κι αυξάνονται επίσης από τα μυϊκά στρώματα της μήτρας.
Και τελικά τι μπορούμε να κάνουμε για να τρώμε ρύζι με ασφάλεια;
Η μόνη τεχνική για να μειώσεις τις βλαβερές επιπτώσεις του ρυζιού στον οργανισμό σου είναι να το μαγειρέψεις με αναλογία 5:1 νερό προς ρύζι.

Αυτό μειώνει τις πιθανότητες να σε βλάψει κατά 80%!

Η αναλογία 2 προς 1 που είναι και η πιο συνήθης για το μαγείρεμα του ρυζιού- δηλαδή ένα ποτήρι ρύζι με δύο ποτήρια νερό- είναι πολύ επικίδυνη καθώς απορροφάται όλο το νερό!

Εσύ τι θα βάλεις πάνω απ’ όλα: Την υγεία ή την απόλαυσή σου;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *