ΑΥΤΗ είναι η τροφή που καταναλώνουμε καθημερινά λειτουργεί ως αντι-βιάγκρα!

42Για ακόμη μία φορά, η συγκεκριμένη ουσία μπαίνει στο στόχαστρο των επιστημόνων και οι αρνητικές της επιδράσεις την υγεία φαίνεται να μην έχουν τέλος…

Πολυάριθμες μελέτες έχουν εστιάσει στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στη λειτουργία της καρδιάς, στο ανοσοποιητικό, το συκώτι και όχι μόνο και τώρα στη λίστα των πιθανών κινδύνων έρχεται να προστεθεί και η στυτική δυσλειτουργία.

Όπως αναφέρει το onmed.gr, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine, η κατανάλωση ζάχαρης σε νεαρή ηλικία μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή στα επόμενα χρόνια της ζωής.

Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε έπειτα από πείραμα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου σε νεογέννητα αρσενικά ποντίκια. Οι ερευνητές χώρισαν τα ποντίκια σε τρεις επιμέρους ομάδες. Σε μία από αυτές χορήγησαν νερό με περιεκτικότητα 5% σε φρουκτόζη, σε μια άλλη νερό με περιεκτικότητα 10% σε φρουκτόζη και στην ομάδα ελέγχου χορήγησαν σκέτο νερό. Η φρουκτόζη είναι φυσικό σάκχαρο που βρίσκεται στα φρούτα.

Οκτώ εβδομάδες αργότερα, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα των πειραματόζωων καθώς και τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους και αξιολόγησαν επίσης τη στυτική τους λειτουργία.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε νερό με φρουκτόζη είχαν (όπως είναι λογικό) αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους. Παρατηρήθηκε όμως ότι είχαν και χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης αλλά και μειωμένη πίεση στα σηραγγώδη σώματα του πέους και μέση αρτηριακή πίεση, παράγοντες που επηρεάζουν τη ροή του αίματος άρα και την ικανότητα επίτευξης της στύσης.

Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω ευρήματα δεν αποδεικνύουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης κατά την παιδική ηλικία προκαλεί προβλήματα στύσης στους άντρες. Τα ποντίκια χρησιμοποιούνται ως μοντέλο για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού ώστε να προβλεφθούν πιθανές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *