Αυτοί είναι οι τρεις τύποι ανθρώπων που βλέπουν π…ρνo, εκ των οποίων μόνο ένας είναι υγιής!

Η παρακολούθηση ροζ ταινιών έχει προ πολλού πάψει να είναι ταμπού και, όπως επισημαίνει η New York Post, είναι κανονικό για πολλούς ανθρώπους, που το χρησιμοποιούν για να κάνουν τα πράγματα στην κρεβατοκάμαρά τους λίγο πιο…
πικ άντικα ή για να περάσουν καλύτερα τις μοναχικές τους νύχτες.

Μια νέα έρευνα όμως αποκαλύπτει ότι δεν βλέπουν όλοι οι άνθρωποι πορνό για τους ίδιους λόγους και μάλιστα, τους διακρίνει σε τρεις ομάδες, τονίζοντας πως μόνο μία θεωρείται «υγιής». Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Σ….ξουαλικής Ιατρικής και διακρίνει αυτούς που βλέπουν πo ρνo σε εκείνους που το κάνουν για ευχαρίστηση, σε εκείνους που το κάνουν «ψυχαναγκαστικά» και σε εκείνους που το κάνουν όταν είναι ψυχολογικά πιεσμένοι.

Η πρώτη κατηγορία είναι και η μεγαλύτερη, καθώς καταλαμβάνει το 75% του συνόλου και κατά μέσο όρο βλέπει πορνό 24 λεπτά την εβδομάδα. Αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες και ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση.

Η δεύτερη ομάδα που βλέπει πo ρνo υπό ψυχολογική πίεση, δηλαδή όταν νιώθει πιεσμένη και στεναχωρημένη, το κάνει για 17 λεπτά την εβδομάδα, κυρίως για να εκτονωθεί.

Η τρίτη ομάδα, όμως, εκείνοι δηλαδή που βλέπουν πo ρνo ψυχαναγκαστικά, διαφέρει κατά πολύ. Αποτελεί μόνο το 11,8% όσων μετείχαν στην έρευνα και πρόκειται κυρίως για άντρες που δήλωσαν ότι βλέπουν πορνό για 110 λεπτά την εβδομάδα.

Οι ειδικοί του πανεπιστημίου Λαβάλ στο Κεμπέκ του Καναδά που ανέλυσαν τα στοιχεία, επισήμαναν πως μόνο εκείνοι που βλέπουν πo ρνo για λόγους ευχαρίστησης είναι υγιείς. Ανέφεραν μεγαλύτερη σ…ξου αλική ικανοποίηση και πολύ λιγότερους ψυχαναγκασμούς, δικαιολογίες και ανικανοποίηση σε σχέση με το σ…ξ.

Αντίθετα, εκείνοι που βλέπουν το περισσότερο πορνό ανέφεραν πολύ μικρότερη ικανοποίηση από το σ….ξ, πολύ λιγότερη σ..ξουαλική δραστηριότητα και συχνότερες σ….ξου αλικές δυσλειτουργίες.

Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι το να βλέπει κανείς πo ρνo μπορεί να γίνει εθισμός, όπως συμβαίνει με τα ναρ κωτικά ή το αλκοόλ, αν και ακόμα κάτι τέτοιο δεν είναι παραδεκτό επιστημονικά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *