Αυτό το σύμβολο ίσως μας απασχολήσει στο μέλλον…

1Αυτό το σύμβολο (τρίποδας μέσα σε στεφάνι) ίσως μας απασχολήσει στο μέλλον. Ίσως αποδειχτεί το σύμβολο του Ελληνισμού στο… μέλλον. Γιατί; Γιατί πρόκειται για το σύμβολο μιας κίνησης συνεργασίας ανάμεσα στην Μεγάλη Ελλάδα (Σικελία, Νότια Ιταλία), Ελλάδα και Κύπρο.

Οι περιοχές αυτές που στο παρελθόν είχαν κοινό πολιτισμό για αιώνες (Αρχαία Ελλάδα και Βυζάντιο) φαίνεται ότι θα έχουν και κοινό μέλλον. Αυτό δείχνει η όλο και αυξανόμενη τάση ανεξαρτησίας των κατοίκων της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας. Το Παλέρμο και η Νάπολη έχουν αρχίσει να προσμένουν τη στιγμή που θα είναι ανεξάρτητες από την Ιταλία, μια Ιταλία που τους κατέκτησε βιαίως το 1861 με τις ορδές του Τζιουζέππε Γκαριμπάλντι, προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στο πάλαι ποτέ Βασίλειο των Δύο Σικελιών (το οποίο ταυτιζόταν εδαφικά με την περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας).

Βασιλικάτα, Απουλία, Σικελία, Καμπανία, Αμπρούτσο, Μολίζε και Καλαβρία είναι οι περιοχές που αγωνίζονται για την Ανεξαρτησία.

Το σύμβολο του τρίποδα μέσα σε στεφάνι, αποτελεί γνωστή αρχαιοελληνική τυπολογία η οποία συναντάται σε όλο τον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο, και στη Μεγάλη Ελλάδα. Έχει επίσης βρεθεί και σε νομίσματα (στη Σικελία, την Καλαβρία, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την Ιωνία κλπ). Το σύμβολο του τρίποδα επελέγη για να εκφράσει την Ενότητα του Ελληνισμού ακριβώς γιατί το κάθε πόδι του τρίποδα εκφράζει και μια περιοχή του Ελληνισμού: Τον Ελληνισμό της Δύσης (Σικελία και Νότια Ιταλία), τον Ελληνισμό της Βαλκανικής χερσονήσουκαι τον Ελληνισμό της Ανατολής (Κύπρος, Μικρά Ασία, κλπ)

Το κίνημα που εκφράζει την ανάγκη συνεργασίας στο μέλλον των περιοχών του Ελληνισμού, διατηρεί σελίδα στο facebook με τον τίτλο «Magna Grecia Commonwealth» Οι διαχειριστές της σελίδας είναι από τη Νάπολη (Καμπανία), την Αθήνα, το Παλέρμο (Σικελία), τον Τάραντα (Απουλία), τις Συρακούσες (Σικελία), την Τρίπολη (Αρκαδία), το Πιστίτσι (Βασιλικάτα) και τη Σκαλέα (Καλαβρία).

Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη σελίδα τους, προτείνοντάς τη στο διαδίκτυο, σε σελίδες συζητήσεων, και οπωσδήποτε καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν και να την στηρίξουν.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τον Ελληνισμό ισχυρή δύναμη στο κέντρο της Μεσογείου όπως ήταν κάποτε!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *