Αφεψήματα από βότανα: Η #1 συνήθεια κατά της γήρανσης του δέρματος

Από τη διαιτολόγο- διατροφολόγο Μάρα Αθανασοπούλου
Ροφήματα που θα σε ζεστάνουν, θα σε ενυδατώσουν και θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μία υγιείς, καλά ενυδατωμένη και…
νεανική επιδερμίδα.

Σίγουρα λίγο ή πολύ, τώρα που ο καιρός κρύωσε, έχεις μειώσει την ποσότητα νερού που καταναλώνεις. Όμως ένας αφυδατωμένος οργανισμός συνδέεται άμεσα με μία αφυδατωμένη επιδερμίδα. Σίγουρα τα ροφήματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό , αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και κατά συνέπια του δέρματος.
Τα ροφήματα όμως δεν προσφέρουν μόνο ενυδάτωση στον οργανισμό. Προσφέρουν και πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, που δρουν κατά των ελεύθερων ριζών οι οποίες συμβάλουν όχι μόνο στη γήρανση των κυττάρων αλλά και στην πρόκληση φλεγμονών και ασθενειών.
Όμως ποια ροφήματα είναι καλό να καταναλώνω;

Το κάθε βότανο είναι μοναδικό όπως και το κάθε μπαχαρικό το οποίο μπορείς να προσθέσεις. Έχει τα δικά του αντιοξειδωτικά.
Ιδανικά, είναι βοηθητικό να παρασκευάζεις ροφήματα από μίξη βοτάνων έτσι ώστε να λαμβάνεις καθημερινά πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών.
Τσάι,
τσουκνίδα,
μέντα,
εχινάκεια,
γαϊδουράγκαθο,
νυχτολούλουδο,
φασκόμηλο,
χαμομήλι,
ρίγανη
καλέντουλα,
αγγελική,
βαλεριάνα,
τζίντzερ,
κακάο,
κοκκινιά,
μούρα,
κανέλα
είναι μερικά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα ροφήματα σου.

Το πράσινο τσάι θεωρείται το ρόφημα με την υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών, αλλά σε αντίθεση με τα υπόλοιπα βότανα, αυτό περιέχει καφεΐνη.

Για να αυξήσεις την αντιοξειδωτικότητα των αφεψημάτων, μην βράζεις πολύ τα βότανα, προτίμησε μέλι και όχι ζάχαρη και απόφυγε το γάλα – προτίμησε μία φέτα λεμόνι που επίσης έχει αντιοξειδωτικά.

Μην ξεχνάς

Μία λαμπερή και νεανική επιδερμίδα συνδέεται άμεσα με μία ισορροπημένη διατροφή που χαρακτηρίζεται από πληθώρα λαχανικών, ποικιλία φρούτων και τροφίμων που έχουν μαγειρευτεί με υγιεινό τρόπο.

Και φυσικά πολύ ύπνο! Ο ποιοτικός και ποσοτικός ύπνος σχετίζονται άμεσα με την υγεία της επιδερμίδας. Γι’ αυτό κοιμήσου 8- 9 συνεχόμενες ώρες την ημέρα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *