«Αόρατοι κομάντος»: Βρετανοί μηχανικοί οραματίζονται τους πεζοναύτες του μέλλοντος

«Αόρατοι κομάντος»: Βρετανοί μηχανικοί οραματίζονται τους πεζοναύτες του μέλλοντος

Βιονικοί, «αόρατοι» κομάντος, οι οποίοι μεταφέρονται στις αποστολές τους με αθόρυβες ιπτάμενες πτέρυγες, ενώ ολογράμματα παραπλανούν τον αντίπαλο, ο οποίος σφυροκοπάται από όπλα λέιζερ και railguns: Αυτό είναι το φουτουριστικό όραμα νεαρών μηχανικών στη Βρετανία για τους Βασιλικούς Πεζοναύτες.

Από νεαρούς απόφοιτους του UK Naval Engineering Science and Technology forum (UKNEST), στο οποίο συμμετέχουν πολλές εταιρείες των χώρων της άμυνας, της τεχνολογίας και της μηχανολογίας, ζητήθηκε να σχεδιάσουν μια επίθεση των Βασιλικών Πεζοναυτών κάποια στιγμή κατά τα μέσα του αιώνα μας εναντίον μιας εχθρικής πυραυλικής εγκατάστασης στην κορυφή ενός λόγου.

ROYAL MARINES «Αόρατοι κομάντος»: Βρετανοί μηχανικοί οραματίζονται τους πεζοναύτες του μέλλοντος

Οι ιδέες που παρουσιάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις προέρχονταν από την επιστημονική φαντασία, αξιοποιώντας παράλληλα τις τεχνολογικές γνώσεις και τα μέσα του σήμερα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν εξωσκελετοί με «δέρμα χαμαιλέοντα» (παρέχοντας υπεράνθρωπη δύναμη, αλλά και εξελιγμένες δυνατότητες καμουφλάζ), εκρανοπλάνα (σκάφη που ίπτανται πάνω από το επίπεδο έδαφος ή την επιφάνεια του νερού, αξιοποιώντας την αρχή της επίδρασης του εδάφους)- ιπτάμενες πτέρυγες αντί για αποβατικά σκάφη, που θα κινούνται πάνω από τα νερά με ταχύτητα εκατοντάδων χλμ/ ώρα, ολογράμματα για την παραπλάνηση του αντιπάλου, κράνη με οθόνες που παρέχουν τις τελευταίες πληροφορίες, μικρά drones συλλογής πληροφοριών, βαρύτερα drones εξοπλισμένα με όπλα λέιζερ ή μεταφοράς πυρομαχικών και εφοδίων, ηλεκτρομαγνητικά όπλα (railguns) σε πλοία, αρβύλες συλλογής ενέργειας για την τροφοδοσία του εξοπλισμού, φορητούς 3D εκτυπωτές κ.α.

«Καθώς οι παγκόσμιες απειλές συνεχίζουν να εξελίσσονται και να γίνονται πιο πολύπλοκες, είναι ζωτικής σημασίας να ενθαρρύνουμε τις ένοπλες δυνάμεις και τη βιομηχανία μας να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν πως οι ένοπλες δυνάμεις μας θα διατηρήσουν την επιχειρησιακή υπεροχή τους» είπε ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Οι απόφοιτοι πέρασαν μια ημέρα στο Commandos' Training Centre στο Λίμπστοουν, κοντά στο Έξετερ, για να αποκτήσουν μια ιδέα σχετικά με το τι απαιτείται από τους Βασιλικούς Πεζοναύτες, τι εξοπλισμό χρησιμοποιούν και τι προκλήσεις αντιμετωπίζουν. Μετά τους παρουσιάστηκε το σενάριο της επιδρομής και παρουσίασαν ιδέες σχετικά με το τι εξοπλισμό θα είχαν οι στρατιώτες, πώς θα έφταναν στον στόχο από τα πλοία τους, πώς θα εξουδετέρωναν έναν προστατευτμένο στόχο και πώς θα προστάτευαν τους εαυτούς τους, παραπλανώντας παράλληλα τον εχθρό. Μεταξύ των ιδεών που παρουσιάστηκαν ήταν και φακοί επαφής με δυνατότητες θερμικής απεικόνισης και τεχνητής νοημοσύνης, για να υποδεικνύονται στον στρατιώτη εχθροί, άμαχοι και όμηροι, με βάση τον τρόπο κίνησής τους.

«Δεν ξέρουμε πόσες ή πόσο γρήγορα αυτές οι ιδέες θα γίνουν πραγματικότητα. Αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως αν μόλις το 20% αυτών υλοποιηθούν, τότε θα βρισκόμαστε στην αιχμή της τεχνολογίας του αύριο» είπε ο στρατηγός Ματ Χολμς, επικεφαλής των Βασιλικών Πεζοναυτών.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *