Α. Τσίπρας: «Δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία χωρίς αίσθηση ασφάλειας– Ντροπή να γίνονται οι Ρομά αποδιοπομπαίος τράγος»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου αστυνομικού σταθμού, στο Δήμο Φυλής και μίλησε για το δικαίωμα της ασφάλειας, όπως το χαρακτήρισε, ενώ έκανε και σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τα όσα ειπώθηκαν από στέλεχός της κατά των Ρομά.

«Δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία χωρίς ο πολίτης να είναι και να αισθάνεται ασφαλής. Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια χωρίς η αστυνομία να είναι και να αισθάνεται δημοκρατική» υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είχαμε τις σημαντικότερες συσσωρευμένες επιτυχίες για την ΕΛΑΣ. Όπως είπε «γίνεται σπουδαία δουλειά για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας αλλά και για το βάθεμα της δημοκρατίας».

«Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις,​ όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια ​αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον «ακραία ρατσιστικό λόγο που υφίστανται οι Ρομά», φωτογραφίζοντας το σάλο που ξέσπασε με τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Δαβάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής, είχε δηλώσει ότι «όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας» προκαλώντας την έντονη δυσφορία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανασκευή των σχετικών δηλώσεων, τις οποίες απέδωσε σε στιγμιαία ένταση.

Επ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι: «Είναι απαράδεκτο να γίνονται οι Ρομά αποδιοπομπαίος τράγος και να ταυτίζονται με την παραβατικότητα. Είναι ντροπή κατέχοντες το δημόσιο αξίωμα και μάλιστα βουλευτές να αναπαράγουν διχαστικό και ρατσιστικό λόγο».

Τόνισε μάλιστα πως όταν ο λόγος αυτός δεν επιφέρει συνέπειες «δεν βαραίνει αποκλειστικά αυτούς αλλά και την ηγεσία τους».

«Η​ εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας, στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας, δεν είναι μόνο υπόθεση επιχειρησιακής επάρκειας, αλλά και κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δικαιοσύνη στο τόπο μας», είπε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *