Βάζει τελεία

ÉÓÐÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ(ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2015) SPAIN - GREECE(EUROBASKET 2015)Η Εθνική, οι διεθνείς, όλοι οι Έλληνες ονειρευόμασταν διαφορετικά τη 17η Σεπτεμβρίου. Φιλοδοξούσαμε κι ελπίζαμε να κάνουμε σχέδια για τον ημιτελικό με τη Γαλλία με το βλέμμα στο βάθρο, στην απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη και στο χρυσό. Αντ’ αυτού η ελληνική ομάδα καλείται να διεκδικήσει μια θέση σε ένα από τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά, προκειμένου να βρεθεί μέσω αυτών στο Ρίο το επόμενο καλοκαίρι. Μοιάζει… θλιβερό, αλλά δεν παύει να αποτελεί καθήκον.

Οι διεθνείς, το τεχνικό τιμ, όλοι μας, καλούμαστε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ο αγώνας με τη Λετονία (17:00, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) δεν θα προσφέρει καμία εξιλέωση, ούτε καν σοβαρή παρηγοριά, αλλά θα εξασφαλίσει μια κάποια συνέχεια για την Εθνική. Με νίκη η Ελλάδα θα παλέψει το επόμενο καλοκαίρι για μια θέση στο Ρίο Ντε Τζανέιρο (σε διοργάνωση που είναι πιθανό να γίνει και στην Ελλάδα), ειδάλλως με ήττα θα έχει την Παρασκευή μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία με όποιον… περισσέψει από τον άλλον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, πόσω μάλλον για μια απογοητευμένη Εθνική, που θα έχει απέναντί της έναν αντίπαλο στον οποίο προσφέρεται μια ιστορική ευκαιρία. Η Λετονία είναι πολύ πιο επικίνδυνη ομάδα από όσο… ακούγεται. Μπορεί να ζορίστηκε να προκριθεί από έναν όμιλο που φιλοξενούσε στη Ρίγα, αλλά απέκλεισε τη Σλοβενία και ζόρισε για τουλάχιστον ένα ημίχρονο την οικοδέσποινα Γαλλία. Συν τοις άλλοις, διαθέτει ένα αρκετά ταλαντούχο υλικό με παίκτες όπως οι Μπέρτανς (Μπιλμπάο), Στρέλνιεκς (Μπάμπεργκ), Φρεϊμάνις (Ούνιξ), Μπέρζινς (Νίζνι), αλλά και ο γνωστός από την περσινή θητεία του στον Παναθηναϊκό, Μπλουμς, ενώ προπονητής είναι ο απόλυτα πετυχημένος στη Νίζνι Άιναρς Μπαγκάτσκις. Η νίκη, λοιπόν, είναι αναγκαία, αλλά δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Η σύγκριση των δύο ομάδων (Ελλάδα-Λετονία)

Επίθεση: 76,1 – 70,1
Άμυνα: 66,7 – 67,9
Ευστοχία στις βολές: 64,5% – 76,9%
Ευστοχία στα δίποντα: 56,8% – 52,8%
Ευστοχία στα τρίποντα: 35,5% – 29%
Ριμπάουντ: 35,9 – 35,7
Αμυντικά ριμπάουντ: 25,3 – 27,3
Επιθετικά ριμπάουντ: 10,6 – 8,4
Ασίστ: 22,3 – 17,6
Λάθη: 11,4 – 13
Κλεψίματα: 2,4 – 3,6
Τάπες: 3,1 – 3,6
Φάουλ: 21,3 – 20,4

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *