Βέλγιο: Τέσσερις νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Λιέγη

Νεκροί είναι ο δράστης, δύο αστυνομικοί και ο οδηγός ενός διερχόμενου αυτοκινήτου – Πληροφορίες ότι φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο με τη στιγμή των πυροβολισμών
Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε έναν άνδρα και αστυνομικούς έξω από καφετέρια στην πόλη Λιέγη του Βελγίου.Νεκροί είναι ο δράστης της επίθεσης, δύο αστυνομικοί και ένας περαστικός σύμφωνα με το γαλλικό RTBF ενώ άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί – με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ένας εξ αυτών είναι επίσης αστυνομικός.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο περαστικός ήταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που έτυχε να περνάει από τη λεωφόρο Αβρουά στις 10 το πρωί (τοπική ώρα Βελγίου).
Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, αφού άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών στη συνέχεια πήρε μια όμηρο και κατευθύνθηκε σε ένα σχολείο δίπλα στην καφετέρια προτού τελικά να «εξουδετερωθεί».
Η ιστοσελίδα Dh.be αναφέρει επικαλούμενη αστυνομικές πηγές ότι ο άνδρας πριν να πέσει νεκρός φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.
Δείτε συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της ανταλλαγής των πυροβολισμών ανάμεσα στον άνδρα και τους αστυνομικούς.
Το 2011 στη Λιέγη, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Βελγίου-Γερμανίας, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, σκότωσε 4 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100 πριν τελικά να αυτοκτονήσει.
Το Βέλγιο βρίσκεται σε ύψιστο αντιτρομοκρατικό συναγερμό μετά την επίθεση από Τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Labels Άρθρα, Διεθνή, Ξυπνήστε Ρε Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *