Βινς Κάρτερ, ο τελευταίος επιζών του ΝΒΑ των 90’s!

Βινς Κάρτερ, ο τελευταίος επιζών του ΝΒΑ των 90's!

Με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να ανακοινώνει την απόσυρσή του από τα παρκέ, ο Βινς Κάρτερ είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης που επιλέχθηκε σε ΝΒΑ Draft της δεκαετίας του 90' που σκοπεύει να συνεχίζει να αγωνίζεται!

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του, δείχνοντας απόλυτα συνειδητοποιημένος για το μέλλον του. Με αυτή του την κίνηση ωστόσο, άφησε πλέον τον Βινς Κάρτερ… μόνο του, να κρατάει ψηλά την σημαία των ΝΒΑερς που επιλέχθηκαν σε ΝΒΑ Draft τον προηγούμενο αιώνα!

Είναι πλέον γεγονός λοιπόν. Αν ο Κάρτερ τηρήσει την υπόσχεσή του και παίξει μπάσκετ για ακόμα μία σεζον – με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βρει ομάδα – θα είναι πλέον ο μοναδικός εν ενεργεία ΝΒΑερ που έγινε ντραφτ πριν το 2000!

Συγκεκριμένα, ο Καρτερ επιλέχθηκε στο Νο5 του ΝΒΑ Draft του 1998, τέσσερις θέσεις πιο ψηλά από τον Ντιρκ Νοβίτσκι, από τους Γουόριορς, για να παραχωρηθεί την ίδια μέρα στους Ράπτορς για χάρη του Αντουάν Τζέιμσον.

Έκτοτε έχουν περάσει 21 χρόνια και ο άλλοτε "ιπτάμενος" Κάρτερ φόρεσε διαδοχικά τις φανέλες των Ράπτορς, των Νετς, των Μάτζικ, των Σανς, των Μάβερικς, των Γκρίζλις και των Κινγκς, πριν συμφωνήσει το περασμένο καλοκαίρι με τους Χοκς! Όπως έχει αποδείξει μάλιστα (και) φέτος, το λέει η καρδιά του, αφού αριθμεί 7.5 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ μέσο όρο, όντας ένας από τους μέντορες των νεαρών παικτών της Ατλάντα.

Όπως και να έχει πάντως, γίνεται σαφές ότι σιγά-σιγά έρχεται ένα τέλος εποχής στο ΝΒΑ, με τον Κάρτερ να καλείται να αποφασίσει το καλοκαίρι αν στα 42 του χρόνια τα πόδια του αντέχουν ακόμα μία σεζόν στο ΝΒΑ. Αν τελικά αποφασίσει να αποσυρθεί, τότε το ΝΒΑ των 90's θα ανήκει και επίσημα στο παρελθόν!

AP Photo/John Amis

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *