Βλασσόπουλος: “Τα παιδιά αντέδρασαν, μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα”

Βλασσόπουλος: "Τα παιδιά αντέδρασαν, μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα"

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, νικώντας εύκολα την Σλοβενία στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων του Eurobasket U18. Διαβάστε τι είπαν οι Βλασσόπουλος, Γεωργαλάς, Νικολαΐδης.

Η καλή Εθνική Εφήβων εμφανίστηκε. Μία ημέρα μετά την βαριά ήττα από την Γαλλία, η Ελλάδα νίκησε εύκολα την Σλοβενία και την Τετάρτη (31/7, 21:15) θα περιμένει στην φάση των "16" την Φινλανδία, φιλοδοξώντας να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο Eurobasket U18 του Βόλου. Ο Γιώργος Βλασσόπουλος, πάντως, προειδοποιεί: "μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα"!

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα με την Σλοβενία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Βλασσόπουλος, καθώς και οι Φώτης Γεωργαλάς, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

"Ήταν μια σημαντική νίκη. Διαβάσαμε καλά το παιχνίδι της Σλοβενίας, αντιδράσαμε καλά και κρατάμε το 54 στην άμυνα. Στην Ελλάδα στενοχωριόμαστε πολύ στις ήττες και ενθουσιαζόμαστε στις νίκες. Αυτό είπα και στα παιδιά μετά το ματς με τη Γαλλία. Δεν ήταν τόσο η ήττα, όσο η εμφάνιση. Τα παιδιά αντέδρασαν και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Σήμερα στην άμυνα ζώνης δεν αντιδράσαμε καλά, λειτουργήσαμε κάπως παρορμητικά, ενώ και στο ξεκίνημα πάλι δεν μπήκαμε καλά. Το πιο σημαντικό για μένα δεν είναι το μετάλλιο, το είχα δηλώσει και όταν πήραμε μετάλλια. Αυτό που μετρά είναι να βγάλουμε παιδιά και για την Εθνική Ανδρών. Πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα χαμηλά, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα, γιατί η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη".

ΦΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είπαμε και χθες πως πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την ήττα από τη Γαλλία και μπήκανε να παλέψουμε. Σήμερα δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο, όλα τα παιδιά πάλεψαν. Ελπίζουμε ο Δημήτρης (Κλωνάρας) να είναι καλά και να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας, γιατί τον χρειαζόμαστε. Θα κοιτάξουμε τώρα να ξεκουραστούμε και μετά θα επικεντρωθούμε στον αγώνα με τη Φινλανδία. Θέλουμε τη νίκη για να τη χαρούμε με τον κόσμο".

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

"Μετά το ματς με τη Γαλλία μιλήσαμε οι παίκτες μεταξύ μας. Πεισμώσαμε και παλέψαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, τόσο για μας, όσο και για τον κόσμο. Η ομάδα μας αρχίζει από την άμυνα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους πόντους. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ποτέ. Θα το χαρούμε σήμερα, αλλά από αύριο θα διαβάσουμε τον αντίπαλό μας και θα προετοιμαστούμε για να νικήσουμε τη Φινλανδία. Πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε".

Photo credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *