Βούρτσισμα της γλώσσας, τι πρέπει να γνωρίζουμε

1Ο καθαρισμός της γλώσσας είναι μια γρήγορη διαδικασία που πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια του καθημερινού μας βουρτσίσματος.
Συμπεριλαμβάνοντας λοιπόν τη διαδικασία αυτή στην καθημερινή μας στοματική φροντίδα, καταρχήν συμβάλλουμε στην απομάκρυνση μικροοργανισμών και τροφικών υπολειμμάτων που “φωλιάζουν” στη ράχη της γλώσσας, και παράλληλα μειώνουμε ή και αντιμετωπίζουμε την κακοσμία του στόματος, καθώς μειώνουμε το ποσοστό των πτητικών θειούχων ενώσεων οι οποίες ενοχοποιούνται για την δυσάρεστη αναπνοή, και οι οποιες έχουν παγιδευτεί εκεί.

Το βούρτσισμα της γλώσσας πραγματοποιείται με τη χρήση ενός σύγχρονου και μοντέρνου εργαλείου απόξεσης, που είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία και το οποίο αποτελείται από μια μακριά λαβή που καταλήγει σε μια τριγωνική κεφαλή με ενσωματωμένα ξέστρα για τον καθαρισμό τόσο της ράχης της γλώσσας, όσο και των πλευρών αυτής.

Προτεινόμενος τρόπος καθαρισμού της γλώσσας.

1) Βγάλτε τη γλώσσα όσο το δυνατό περισσότερο έξω απο το στόμα σας.

2) Παρατηρήστε που έχουν συσσωρευθεί τα τροφικά υπολείμματα… Δυστυχώς αυτά μαζεύονται στο πίσω μέρος της γλώσσας.

3) Τοποθετήστε το εργαλείο καθαρισμού της γλώσσας όσο γίνεται πιο πίσω ακριβώς στη περιοχή που είχατε εντοπίσει πριν, και εξασκήστε δύναμη ώστε να πιέσει τη γλώσσα. Εν συνεχεία τραβήξτε το εργαλείο προς τα έξω.

Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς εκείνη τη στιγμή, νιώθουν τάση προς έμετο. Για την αποφυγή αυτού του δυσάρεστου αισθήματος χρειάζεται αφενός μεν εξάσκηση, για να βρεθεί η σωστή θέση τοποθέτησης του εργαλείου, αφετέρου δε να θυμάστε, ότι όσο βουρτσίζετε τη γλώσσα, πρέπει να αναπνέεται με τη μύτη κ όχι με το στόμα.

4) Ακολούθως απομακρύνετε τα υπολείμματα που “μάζεψε” το εργαλείο, ξεπλένοντας το.

5) Επαναλάβετε τη διαδικασία, βούρτσισμα-ξέπλυμα 2-3 φορές και

6) Μετά αφού τελειώσετε, στεγνώστε το εργαλείο καθαρισμού και αποθηκεύστε το μέχρι την επόμενη φορα.

Πηγη doctoranytime

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *