Βρέθηκε το ελιξήριο της νεότητας

1Ρώσοι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον τρόπο επιβράδυνσης της διαδικασίας γήρανσης. Δημιούργησαν ένα μοναδικό ελιξήριο νεότητας από τοξίνες ερπετών. Η ουσία έχει τη δυνατότητα να χαλαρώνει τους μύες και να επιβραδύνει σημαντικά το ρυθμό εμφάνισης των ρυτίδων. Οι τοξίνες με τις μοναδικές ιδιότητες, εντοπίστηκαν από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοργανικής Χημείας στους αδένες της οχιάς της Βιρμανίας, η οποία απαντάται μόνο στο Βιετνάμ. Ο επικεφαλής του εργαστηρίου του Ινστιτούτου Βιοργανικής Χημείας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Γιούρι Ούτκιν δήλωσε: Κατά τη διαδικασία των ερευνών του δηλητηρίου της οχιάς της Βιρμανίας – πρόκειται για αρκετά σπάνιο φίδι που μας προμήθευσαν οι Βιετναμέζοι συνάδελφοί μας – εντοπίσαμε μια ένωση – πεπτίδιο ή τοξίνη. Αυτή εμποδίζει επιλεκτικά την μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων από τα νεύρα στους μύες.

Για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της επεξεργασίας, οι Ρώσοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν αφρικανικούς βατράχους. Σε ανώριμα ωάρια αυτών των αμφιβίων εμφυτεύτηκαν υποδοχείς και στη συνέχεια παρακολουθήθηκε η αντίδρασή τους στα συστατικά του δηλητηρίου. Σε ένα από αυτά τα πειράματα αυτά έγινε σαφές, ότι το πεπτίδιο χαλαρώνει τέλεια το μυικό σύστημα. Αυτή η υπόθεση ενισχύθηκε και με μια ακόμη δοκιμή, αυτή τη φορά με εργαστηριακά τρωκτικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό το πεπτίδιο θα χρησιμεύσει ως αντιγηραντικό μέσο. Ανακαλύφθηκε επίσης και η κατάλληλη μέθοδος διοχέτευσης της ουσίας στον οργανισμό όπως ανέφερε ο διευθυντής του εργαστηρίου του Ινστιτούτου Βιοργανικής Χημείας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ‘Ιγκορ Κοσεβέροφ:

Μια σκόνη με την κατάλληλη περιεκτικότητα μπορεί να προστεθεί σε μια κρεμώδη βάση. Προκύπτει μια ενεργή αλοιφή που περιορίζει τις μιμικές ρυτίδες.

‘Ηδη έχουν αρχίσει οι δερματολογικές έρευνες σε εθελοντές. Σε περίπτωση επιτυχίας, το εξαιρετικό αυτό μέσο θα διατεθεί και μάλιστα όχι μόνο σε αισθητικούς. Στη βάση των συστατικών του δηλητηρίου μπορούν να δημιουργηθούν εξαιρετικά παυσίπονα φάρμακα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *