Βρετανία: Δεύτερο δημοψήφισμα για την έξοδο από Ε.Ε. ζητάει ο Κόρμπιν

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμποδίσουν το Brexit.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΛΟΝΔΙΝΟ. Στην κρίση των ψηφοφόρων σε δεύτερο δημοψήφισμα οφείλει να θέσει το σχέδιό του για Brexit ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, είπε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του θα ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε μήνυμά του μέσω e-mail στα μέλη των Εργατικών, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμποδίσουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ενωση.

Η πρωτοβουλία του Κόρμπιν είναι σύμφωνη με τις εκκλήσεις πολλών μελών του κόμματος και μερίδας των βουλευτών του για δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο θα έδινε λύση στο αδιέξοδο στη Βουλή των Κοινοτήτων για τον τρόπο εξόδου από την Ε.Ε. Ο Κόρμπιν απέφυγε, όμως, να ταχθεί σαφώς υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος σε κάθε περίπτωση. Αυτή είναι η πάγια θέση του φιλοευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που έχουν συσπειρώσει γύρω τους τη φιλοευρωπαϊκή μερίδα των ψηφοφόρων.

Η προοπτική του Brexit οδήγησε σε παραίτηση την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία απέτυχε να εξασφαλίσει την έγκριση του σχεδίου της από τη Βουλή. Ο επικρατέστερος για τη διαδοχή της Μέι, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, έχει δεσμευθεί ότι θα εξασφαλίσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση «με ή χωρίς συμφωνία».

«Οποιος και να γίνει πρωθυπουργός, θα πρέπει να έχει την αυτοπεποίθηση να θέσει τη συμφωνία του στους ψηφοφόρους. Σε μια τέτοια περίπτωση θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Εργατικοί θα ταχθούν υπέρ της παραμονής στην Ενωση», ανέφερε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στο μήνυμά του. Πριν από τρία χρόνια, το 52% των Βρετανών είχε ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., έναντι 48% που είχαν ψηφίσει υπέρ της παραμονής.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *