Βρωμάει μπαρούτι η δουλειά…Δόθηκε εντολή για πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας της χώρας

1Χθές το πρωί δόθηκε αιφνιδιαστικά εντολή από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο να ενεργοποιηθεί πλήρως το σύστημα αεράμυνας της χώρας και να εντοπιστεί ότι ύποπτο κινείται στο Αιγαίο.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και όλοι επίγειοι σταθμοί επανδρώθηκαν πλήρως ενώ τέθηκαν σε λειτουργία και τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτει η χώρα από τον Έβρο έως και την Κρήτη. Η ενεργοποίηση αυτή έγινε στα πλαίσια της άσκησης “ΑΣΠΙΣ”και σκοπό είχε την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.

Στόχος του Πενταγώνου είναι να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα και όχι χαλάρωση εξαιτίας της θερινής περιόδου. Με την ενεργοποίηση αυτή άνοιξαν ξαφνικά όλα τα ραντάρ και βρέθηκαν τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτουμε σε θέση να πλήξουν εναέριους στόχους.
Εκείνη την ώρα δεν πετούσαν τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας- ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 που θέλουν να εντοπίσουν τις συχνότητες με τις οποίες λειτουργούν τα ραντάρ της ελληνικής αεράμυνας μας ώστε σε μία κρίσιμη στιγμή να προσπαθήσουν να τα λήξουν ή να τα «τυφλώσουν».
Γ.Κοκ.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *