Γαλλική κρεμμυδόσουπα με θυμάρι και γραβιέρα

Μια κλασική γαλλική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε! Ένα αληθινά γαλλικό πιάτο που θα κάνει τον…
ουρανίσκο σας να «αναστενάξει» από ευχαρίστηση.

Θα σας μεταφέρει νοερά σε ένα βροχερό Παρίσι μία κρύα ημέρα και θα σας ζεστάνει μέχρι τα τρίσβαθα της καρδιάς σας! Για όσες δε, από εσάς, έχετε μνήμες από τη χειμωνιάτικη γαλλική πρωτεύουσα, θα σας θυμίσει τη ζεστασιά ενός μπιστρό ή ενός μικρού γαλλικού ρεστοράν, όπου σίγουρα την έχετε γευτεί!

Υλικά για 4 άτομα

1 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1, 4 λίτρα ζωμός βοδινού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. μπράντι
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
8 φέτες χωριάτικο ψωμί
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να πάρουν χρώμα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το μπράντι. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε τις φέτες ψωμιού στην τοστιέρα ή στο γκριλ και τις τρίβουμε με το σκόρδο.
Μοιράζουμε τη σούπα σε πυράντοχα μπολ, βάζουμε από δύο φέτες ψωμιού στο καθένα και μοιράζουμε το τυρί. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε αμέσως.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *