Γιαννακόπουλος: “Τα αναλαμβάνω όλα με Βοτανικό και 20 εκατ. € από τον κόσμο”

Γιαννακόπουλος: "Τα αναλαμβάνω όλα με Βοτανικό και 20 εκατ. € από τον κόσμο"

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρουσίασε το πλάνο του για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού το οποίο συμπεριλαμβάνει νέες εγκαταστάσεις στον Βοτανικό και πλάνο μελών όπως αυτό της Μπαρτσελόνα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής (28/6) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρουσίασε το πλάνο του για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού το οποίο συμπεριλαμβάνει νέες εγκαταστάσεις στο Βοτανικό.

Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει θέτοντας ως πρότυπο την Μπαρτσελόνα και ως στόχο τη συγκέντρωση 20 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στον επόμενο ένα χρόνο.

Επιπρόσθετα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την επόμενη ημέρα αφού είπε πως εάν δεν γίνουν τα δύο που ανέφερε θα αποχωρήσει και από την ΚΑΕ.

Η αρχική τοποθέτηση του Δημήτρη Γιανανακόπουλου: "Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και ελπίζω στο τέλος της συνέντευξης Τύπου να μην υπάρξουν απορίες, ούτε περιθώρια παρερμηνείας για τα όσα θα ειπωθούν. Γι΄αυτό το λόγο θα είμαι ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις μου και εν συνεχεία θα απαντήσω σε κάθε σας ερώτηση. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητα ότι στην Ελλάδα, ο βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αποτελεί όχι μόνο τη δεξαμενή, αλλά ανάλογα με τις επιτυχίες της κάθε ομάδας είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας νέων φιλάθλων.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του, η κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αλλά κυρίως δεν είναι αυτή που θα δημιουργήσει νέες γενιές Παναθηναϊκών. Όσο κι αν το μπάσκετ φέρνει επιτυχίες, κατακτά πρωταθλήματα και Κύπελλα, όσο κι αν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, δυστυχώς δεν αρκεί για να γεννηθούν νέοι Παναθηναϊκοί.

Το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα κατάστασης είναι ο Σύλλογος να είναι σε μαρασμό και να συρικνώνεται. Αυτό είναι απογοητευτικό. Όπως είναι τα δεδομένα στο μπάσκετ, η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ είναι υπέρβαση. Οι ευρωπαϊκές πορείες στο ποδόσφαιρο είναι παρελθόν. Δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές.

Η μόνη λύση είναι ο Σύλλογος είναι αυτάρκης. Είπα πρόσφατα ότι το μοντέλο ενός τρελού που βάζει λεφτά δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα συνεχιστεί. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τις δυσκολίες της εποχής.

Στο μπάσκετ, η ομάδα κατάκτησε το νταμπλ. Για 21 σερί χρόνια κατακτά τουλάχιστον ένα τίτλο. Η περσινή σεζόν ήταν ιστορική για έναν λόγο: Ρικ Πιτίνο. Αποτελεί τεράστια τιμή για τον Σύλλογο ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν προπονητής. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν σημαντικό φίλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Περιμέναμε την απόφαση του. Όμως η οικογένεια για τον κόουτς ήταν πάνω απ' όλα και η απόφαση του μας στεναχώρησε.

Το να φέρουμε στην Ελλάδα έναν κόουτς όπως ο Πιτίνο θα είναι ακόμα πιο δύσκολες, με συμπεριφορές όπως των παραγόντων του Ολυμπιακού. Φέραμε στην Ελλάδα έναν μύθο και επειδή η ομάδα του νικούσε στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έφυγε από το παρκέ. Το μπάσκετ μικραίνει με όσα κάνουν οι κύριοι Αγγελόπουλοι και οι σύμβουλοι τους. Τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2.

Εφόσον ο Πιτίνο δεν συνέχισε, για μας η μόνη λύση ήταν ο Πεδουλάκης. Όχι μόνο επειδή είναι ο καλύτερος προπονητής, αλλά επειδή είναι γνήσιος μάγκας. Ανέλαβε μετά τον Ομπράντοβιτς και τώρα μετά τον Πιτίνο. Είμαι σίγουρος ότι με τον Αργύρη θα συνεχίσουμε να κατακτούμε τίτλους. Θα του δώσουμε το ίδιο μπάτζετ με τον Πιτίνο και πιστεύω ότι θα πάμε στο Φάιναλ Φορ.

Στον Ερασιτέχνη, όταν αναλάβαμε είπαμε ότι ο Σύλλογος θα ανακτήσει τον σεβασμό όλων. Ο Σύλλογος οργανώθηκε σε επαγγελματικά πρότυπα, παρά τις δυσκολίες που δεν έχουμε γηπεδικές εγκαταστάσεις. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απογοητευτική για να μην πω ντροπιαστική. Ο Σύλλογος θα βαδίσει σταθερά στις επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Πάμε στο Βοτανικό. Για τη νέα εποχή χρειάζονται ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Ο Παναθηναίκός είναι ο μόνος από τους μεγάλους που δεν έχει δικές του εγκαταστάσεις, ενώ έχει 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας. Ξέρετε πόσο κοστίζουν; Εδώ και καιρό προσπαθώ για να αποκαταστήσω την αδικία. Είχα αρχίσει την προσπάθεια με το Athens Alive και για μένα είναι η καλύτερη λύση. Παραμένει έτσι, απλώς θα καθυστερήσει. Είχαν βρεθεί ξένοι επενδυτές, αλλά η προσπάθεια αυτή ματαιώθηκε όταν δεχτήκαμε υπόγειο πόλεμο. Όταν κατάλαβα τι συμβαίνει, μετά από προτροπή του Τσίπρα άρχισα να εξετάζω το Βοτανικό. Ο Τσίπρας με έπεισε με το πάθος του ότι η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό είναι το ιδανικό. Μετά την προκήρυξη εκλογών, συναντήθηκε δύο φορές με τον Μητσοτάκη και εξασφάλισα τη δέσμευση του ότι θα γίνουν. Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα κάνει κωλοτούμπα.

Σας ανακοινώνω ότι στη συνάντηση που είχα με τον Μπακογιάννη, συμφωνήσαμε να συστήσουμε ομάδα εργασίας που θα αναλάβει την προώθηση του έργου. Ότι προτείνει αυτή η επιτροπή θα το αξιοποιήσουμε. Τι περιμένουμε από τους αρμόδιους; Απαιτούμε η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο Βοτανικό να μας δοθεί ότι ισχύει στο νόμο της Διπλής Ανάπλασης. Ως ιδιοκτήτες ή με χρήση γης για 99 χρόνια. Τίποτα άλλο δεν θα γίνει αποδεκτό.

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου είμαστε τόσο κοντά στη λύση του γηπεδικού. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε οι Παναθηναίκοί να μπούμε στο δικό μας σπίτι. Η δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας είναι η λύση για το μέλλον.

Ανεξάρτητα από το θέμα του γηπέδου, έχω τονίσει την ανάγκη ο Σύλλογος να λειτουργήσει σε άλλα πρότυπα. Στο μοντέλο της Μπαρτσελόνα. Μου φαίνεται αδιανόητο ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να εξαρτάται από έναν άνθρωπο, ακόμα και αν λέγεται Γιαννακόπουλος. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου δεν θα επιβιώσει. Θα οδεύσει προς τον αφανισμό. Στο ποδόσφαιρο ο πρέσβης δεν υπάρχει πια. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε σκαλοπάτι. Στον Ερασιτέχνη ήμασταν ανυπόληπτοι. Σας λέω την αλήθεια. Δεν κάνω κάλεσμα στον κόσμο, σημαίνω συναγερμό. Το 2012 να κρατήσω το μπάσκετ ψηλά. Μου ζητήθηκε να σώσω τον Ερασιτέχνη. Το έκανα. Μου ζητήθηκε να προσπαθήσω για το γήπεδο. Θα το κάνω. Μου ζητήθηκε να κάνω κάτι για το ποδόσφαιρο. Το προσπαθώ.

Περιμένω από την Πολιτεία να θωρακίσει νομικά. Περιμένω από τον κόσμο και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς να στηρίξουν τη λειτουργία του Συλλόγου. Περιμένω να συγκεντρώθούν 20 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του Συλλόγου. Αν γίνουν αυτά στον επόμενο χρόνο, θα ζητήσω από τον Αλαφούζο να μεταβιβάσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Αλλά χωρίς γήπεδο, δεν θα κάνω καμία κίνηση για την ΠΑΕ. Από την πλευρά μου, θα δωρίσω τις μετοχές της ΚΑΕ η αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατομμύριων ευρώ. Αν για ακόμα μία φορά δεν υπάρχει ανταπόκριση, την 1η Ιουλίου του 2020 θα αναθέσω το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε δικό μου άνθρωπο και θα αποχωρήσω. Γράψτε το στην πέτρα, αυτό δεν αλλάζει. Δεν συνεχίζω μόνος μου, κουράστηκα. Κοιτάω δεξιά-αριστερά και δεν βλέπω κανέναν. Δεν πρέπει να είμαστε δέσμιοι μιας ομάδας στη ζωή μας. Δεσμεύομαι ότι θα ηγούμαι της προσπάθειας μέχρι να τελειώσει το έργο. Μετά θα τεθώ στην κρίση του κόσμου, του πραγματικού ιδιοκτήτη. Θα σας παρουσιάσουμε το πλάνο που απαιτείται σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ προορίζεται για τη λειτουργία του Συλλόγου.

Τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια; Προέδρους να ρίχνουν τις ομάδες του. Να συμμετέχουν σε στήσιμο παιχνιδιών. Ο κόσμος πρέπει να έχει λόγο στις ομάδες και να ελέγχει τους παράγοντες. Θέλω να καταλάβετε την κρισιμότητα των στιγμών. Μόνο με την ανταπόκριση του κόσμου θα ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές. Μόνο έτσι θα τραγουδήσουμε για τα τμήματα και θα κάνουμε πράξη το πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ παντοτινέ. Κλείνοντας, θέλω να πω ότι έχω ήσυχη τη συνείδηση μου πως έκανα ότι μπορούσα".

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

Με βάση τις προηγούμενες συναντήσεις με τον Αλαφούζο και με διαφορετικά δεδομένα για το χρέος, θεωρείτε ότι θα αποδεχτεί την πρόταση σας; Η πρόταση σας ισχύει από σήμερα ή από τη μερά που θα κάνετε το πλαίσιο για το Βοτανικό;

"Με τον Αλαφούζο έχω να μιλήσω πάνω από ένα χρόνο. Έχει πει διαρκώς ότι προσπαθεί να απεμπλακεί και εδώ είναι η λύση να γλυτώσει 20 εκατομμύρια. Για την πρόταση μου το είπα, πρέπει να θωρακιστεί το έργο, να ακολουθήσει η κινητοποίηση του κόσμου και μετά να παραλάβουμε τις μετοχές".

Αναφερθήκατε στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Έχετε πάρει προμηνύματα από επιφανείς Παναθηναϊκούς; Γιατί στο παρελθόν ανάλογα καλέσματα δεν εισακούστηκαν.

"Είναι δύο διαφορετικές περίοδοι. Τότε δεν υπήρχε το πλάνο του γηπέδου. Είτε κάποιιος μπορεί να βάλει 1 ευρώ, είτε 1 δισεκατομμύριο είναι Παναθηναϊκός Συναγερμός".

Αν θέλετε να μας πείτε ποιος έκανε πόλεμο στο Athens Alive;

"Θα το κρατήσω για τον εαυτό μου".

Στα τέλη Μαρτίου ο Ερασιτέχνης είχε κατηγορήσει τον Μπακογιάννη για την τότε αναφορά του στη Διπλή Ανάπλαση. Στις 9 Μαΐου αλλάξατε ρότα. Τι μεσολάβησε;

"Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Σύλλογος θα έχει μεγαλύτερα οφέλη στο ΟΑΚΑ από το Βοτανικό. Ο Βοτανικός δεν είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά είναι η πιο ρεαλιστική. Στην τοποθέτηση του Μπακογιάννη, τότε ήταν εκλεγμένος Δήμαρχος και δεν ήθελα να επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό. Σήμερα μιλάω πριν την εκλογές γιατί ήθελα να δεσμεύσω τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη και να μην κάνει κωλοτούμπες".

Πριν 11 χρόνια κάποιοι εύποροι άνθρωποι έβαλαν λεφτά στον Παναθηναϊκό. Τι συνέβη τότε και πήγε στράβα;

"Το καλοκαίρι του 2008 είχαν μαζευτεί πάνω-κάτω 180 εκατομμύρια. Να ρωτήσετε τον κύριο Πατέρα που τα κατασπατάλησε. Ακόμα πληρώνουμε τα σπασμένα".

Είναι προφανές ότι έχετε θέσει κάποια προσωπικά όρια στο που θα φτάσετε. Είναι αλήθεια ότι ο Πιτίνιο σας ζήτησε αυξήσεις στο μπάτζετ που θα εκτόξευαν το μπάτζετ;

"Είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα με τον Πιτίνο. Όταν πήγε στην Αμερική, προέκυψαν προβλήματα που δεν μπορούσε να ξεπεράσει και αυτό είναι σεβαστό".

Στις συζητήσεις που έχετε κάνει με τον Μπακογιάννη, πιο προσιτή λύση είναι το όμορο οικόπεδο ή να τροποποιηθεί η νομοθεσία; Έχει γίνει προεργασία για το γήπεδο μπάσκετ;

"Η επιλογή για το κλειστό θα γίνει από την ομάδα εργασίας που θα στήσουμε. Αυτοί θα μας πουν το καλύτερο πλάνο και αυτό θα ακολουθήσουμε. Μπορώ να σας πως ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου θα πάει στις 38.000, το μπάσκετ στις 15.500 και θα υπάρχουν εγκαταστάσεις".

Υπάρχει πλάνο για το πως θα συγκεντρωθούν τα χρήματα;

"Θα υπάρξουν διάφοροι τρόπο για να συνεισφέρει κάποιος. Αυτό θα παρουσιαστούν σε πλάνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".

Υπάρχει πλάνο για το πως θα συγκεντρωθούν τα χρήματα;

"Θα υπάρξουν διάφοροι τρόπο για να συνεισφέρει κάποιος. Αυτό θα παρουσιαστούν σε πλάνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".

Πριν λίγο καιρό είχατε αναφερθεί στο κομμάτι Ενιαίος Παναθηναϊκός. Έχετε κάνει κάποια κρούση.

"Σήμερα γίνεται η κρούση".

Ας υποθέσουμε ότι τρέχει αυτή η προσπάθεια. Αν όλα πάνε καλά, η χρηματοδότηση του γηπέδου θα έχει να κάνει με τα χρήματα που θέσατε ως στόχο;

"Τα 20 εκατομμύρια προορίζονται για τη λειτουργία του Συλλόγου. Η χρηματοδότηση του Συλλόγου είναι εξασφαλισμένη στο 100% και θα σας το ανακοινώσουμε σε συνέντευξη Τύπου με τον Κώστα Μπακογιάννη".

Αν όλα πάνε καλά, ο Ερασιτέχνης θα κάνει κουμάντο;

"Έτσι είναι, ο Ερασιτέχνης είναι η μάνα του λόχου. Θα έχει μία κεντρική διοίκηση και θα υπάρχουν υπεύθυνοι για τα τμήματα. Και κάθε δύο χρόνια θα έχουμε εκλογές. Ο Ερασιτέχνης είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας".

Την 1η Ιουλίου θα αποχωρήσετε αν δεν εκπληρωθούν οι δύο προϋποθέσεις;

"Ναι, σας το είπα".

Αυτά τα δύο χρόνια που κάνετε επαφές, έχετε επικοινωνήσει με πρώην μετόχους; Τι έχετε εισπράξει;

"Ευχής έργον θα ήταν να βοηθήσουν όλοι. Έχω μιλήσει με τον Γιώργο Νίκα, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και θέλω να πιστεύω ότι αν προχωρήσει το πλάνο, θα συμβάλλουν. Είναι δύο άνθρωποι που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον Σύλλογο και θεωρώ ότι θα βοηθήσουν".

Η ομάδα εργασίας θα εξετάσει την τροποποίηση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης. Δεν σας ανησυχεί;

"Θα πάμε με όποια λύση έχει το πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Αλλά έχω δεσμεύσεις από τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Διπλή Ανάπλαση θέλουν να προχωρήσει το έργο".

Έχετε συνυπολογίσει τι σημαίνει οικονομικά η απουσία του Ολυμπιακού;

"Είπα ότι το μπάσκετ μικραίνει με την απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα χάσουμε, αλλά στο μακρινό μέλλον θα κερδίσουμε και θα προσελκύσουμε και άλλους υγιείς επιχειρηματίες και επενδυτές".

Σκοπεύετε να μιλήσετε με τον Αλαφούζο; Θα ήθελα να μας αναλύσετε το πλάνο σας για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό;

"Ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη θα μιλήσω με τον Αλαφούζο. Μόλις εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα, θα το κάνω. Το πλάνο για την ΠΑΕ θα είναι να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί. Πρέπει να πάρουμε άδεια, να παίξουμε στην Ευρώπη. Αλλά το τελικό σχέδιο είναι ο Παναθηναϊκός να έχει επιτυχίες όπως στο παρελθόν"

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *