Γιατί προσελκύετε καταχρηστικούς ανθρώπους;

Τα άτομα που έχουν κατανόηση και συμπονούν τους άλλους θέλουν να βοηθούν τους ανθρώπους.
Προσπαθούν να βλέπουν το καλύτερο, δίνοντάς τους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και ζητούν συγνώμη όταν διαπιστώνουν ότι έβλαψαν κάποιον. Πιστεύουν ότι και άλλοι άνθρωποι είναι καλοί, αξιοπρεπείς και δίκαιοι.
Όλα αυτά είναι καλά πράγματα, έτσι; – Όχι πάντα.
Αυτά τα ευαισθητοποιημένα άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν συνδέονται με ανθρώπους που έχουν στόχους, κίνητρα και πρότυπα συμπεριφοράς που είναι εξ ολοκλήρου ξένα προς αυτούς.
Οι άλλοι.
Μπορεί να οδηγούνται από την ανάγκη για χρήματα, δύναμη ή προσοχή. Τοποθετούν τις ανάγκες τους πάνω από όλους, και δεν ζητούν συγνώμη επειδή δεν πιστεύουν ότι κάνουν κάτι κακό, για να ζητήσουν συγνώμη. Αν κάποιος χάσει πιστεύουν, αυτό είναι ακριβώς το τίμημα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
Σίγουρα δεν έχουν όλοι ψυχοπαθητική, ή ναρκισσιστική συμπεριφορά. Εάν ένα ευαισθητοποιημένο άτομο έχει σχέση με κάποιο από αυτούς τους "άλλους" είτε βρίσκεται σε μια εργασιακή σχέση , φίλου, συνεργάτη, ή ακόμα και μέλος της οικογένειας μπαίνουν σε μια καταχρηστική κατάσταση που δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν καλά.
Η πικρή αλήθεια.
Προσελκύουν αυτά τα άτομα επειδή δεν αναλαμβάνουν μόνο την ευθύνη για τον εαυτό τους, αλλά είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την ευθύνη και για άλλους ανθρώπους.
Αν αισθανθούν, ή πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι αναστατωμένοι, θυμωμένοι, πληγωμένοι ή ακόμη και καταχρηστικοί εξαιτίας κάποιου πράγματος που έκαναν ή δεν έκαναν, αναλαμβάνουν την ευθύνη, και προσπαθούν για την επίλυση του προβλήματος.
Τις περισσότερες φορές απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη τους άλλους για οτιδήποτε κάνουν, κατηγορώντας τους εαυτούς τους. Φυσικά οι άλλοι το εκμεταλεύονται και είναι περισσότερο από ευτυχείς, ειδικά όταν έρχονται αντιμέτωποι με την κακή συμπεριφορά τους. Μάλιστα τους δίνουν και ενοχές έτσι ώστε να φαίνεται ότι είναι πράγματι υπαίτιοι για το πρόβλημά τους.
Τι συμβαίνει τελικά;
* Αυτό που θα πρέπει να μάθουν τα ευαισθητοποιημένα άτομα είναι ότι η αντίληψη του καλού και ευγενικού ατόμου που θέλουν να είναι, δεν τυγχάνει πάντα καλής αντιμετώπισης. Αν δεν μάθουν να ελέγχουν με διάκριση τις σκέψεις και ενέργειές τους, θα βρίσκονται πάντα στη θέση του θύματος.
* Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε υπεύθυνοι για το πώς αισθάνονται όλοι οι άλλοι, και δεν είναι δικό σας λάθος η συμπεριφορά των άλλων.
*Δεν είστε μόνοι σας σε μια σχέση, και σίγουρα δεν μπορείτε να φορτωθείτε τις ευθύνες και ιδιαιτερότητες του άλλου για να σώσετε μια σχέση. Δεν καθορίζετε εσείς αποκλειστικά τη σχέση σας, αλλά από κοινού.
* Πρέπει να συνειδητοποιήσετε το λόγο που σας πληγώνουν, σας επικρίνουν και σας φέρονται άσχημα οι άλλοι. Δεν είναι σαν εσάς. Δεν είναι ωραίοι άνθρωποι, δεν αισθάνονται υπεύθυνοι για το πώς ενεργούν και δεν είναι σταθεροί.
Μόλις παραιτηθείτε από τις θέση του "Διευθυντή του Σύμπαντος" και δώσετε τις ευθύνες που αναλογούν σε όλους τους υπαίτιους, και όχι αποκλειστικά στον εαυτό σας, τότε θα σταματήσει ο κύκλος της χειραγώγησης και δεν θα προσελκύετε πια αυτούς τους "άλλους" στη ζωή σας. Labels Άρθρα, Περίεργα – Απίστευτα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *