Γιατί χρειάζεστε καμηλό παλτό, τώρα!

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου
Κομψό, trendy και προ πάντων ζεστό. Το καμηλό παλτό αποτελεί μία διαχρονική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Εσείς, γιατί…
δεν έχετε ένα στην ντουλάπα σας;

Για όλες όσες έχουν ήδη ένα καμηλό παλτό, οι λόγοι γιατί το αγαπάμε και πρέπει να το έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας, είναι γνωστοί. Αποτελεί ένα “πολυεργαλείο” του χειμωνιάτικου ντυσίματος, το οποίο μπορεί αυτή τη σεζόν να μην αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις, αλλά δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Αποτελεί μία σίγουρη και απόλυτα κομψή λύση για αυτές ημέρες και νύχτες που η θερμοκρασία πέφτει σε χαμηλά επίπεδα. Η άποψή μου; Αν έχετε ένα μόνο παλτό στην ντουλάπα σας (μία υπόθεση κάνουμε, μην ταράζεστε), φροντίστε να είναι καμηλό…

Μας αρέσει να το φοράμε:
• Δοκιμάστε το με μια μαρινιέρα και τζιν για ένα all time classic αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να μην εντυπωσιάσει αλλά σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.
• Συνδυάστε ένα μαύρο ζιβάγκο με μαύρο τζιν και καμηλό παλτό. Μεταμορφώνει ένα απλό look στη στιγμή δημιουργώντας μια casual chic εμφάνιση που θα σας κρατήσει ζεστές όλη μέρα. Και τις πιο ζεστές ημέρες, μπορείτε να ανταλλάξετε το ζιβάγκο με ένα T-shirt με σλόγκαν και να συνεχίσετε να φοράτε το παλτό σας.
• Μπορεί να φωτίζει (δείτε παραπάνω) ένα “σκοτεινό” σύνολο, αλλά ταυτόχρονο έχει τη δυνατότητα να κάνει πιο ουδέτερο και ένα φωτεινό look.
• Φορέστε το με total τζιν εμφάνιση για να “σπάσετε” την ’90s αίσθηση που δημιουργεί το look.
• Για το γραφείο: Συνδυάστε το με ένα κοστούμι ή μια pencil φούστα και μια ωραία μπλούζα, ενδεχομένως με κάποιο print. Πρακτικό και στιλάτο, αποτελεί ιδανικό “σύντροφο” σε ένα πιο επαγγελματικό ντύσιμο.
• Ρίξτε το επάνω από το μικρό μαύρο σας φόρεμα και ένα ζευγάρι μαύρα ankle μποτάκια ή loafers. Θα κερδίσετε τη μάχη του στιλ.

Και μην ξεχνάτε…
Το καμηλό παλτό συνδυάζεται τέλεια με αξεσουάρ. Προσθέστε μία ζώνη για να του δώσετε επιπλέον σχήμα ή αφήστε το ανοιχτό για να φαίνεται από μέσα το ντύσιμό σας. Η επιλογή, δική σας…
Επίσης, το συγκεκριμένο στιλ παλτό ταιριάζει απόλυτα με κάποιο φόρεμα, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι σας – ιδιαίτερα αν είναι μακρύ, οπότε και μπορεί να φορεθεί με φόρεμα σε οποιοδήποτε μήκος.

Η πρότασή μου: Προτείνω να μην κοιτάξετε μόνο για το κλασικό μακρύ καμηλό παλτό, ανδρικού τύπου. Στην αγορά κυκλοφορεί πλέον μια μεγάλη ποικιλία από στιλ, όπως σε γκαμπαρντίνα (άλλη μία διαχρονική επιλογή), πιο κοντό σε ύφος σακάκι ή pea coat, με ένα ή περισσότερα κουμπιά, με φερμουάρ, με μονό ή διπλό πέτο, με φαρδύ ή λεπτό γιακά, με ζώνη ή χωρίς, και, φυσικά, σε διάφορα μήκη, για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερο στο δικό σας σωματώτυπο και προσωπικό look.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *