Γιούστε Γιότσιτε: Ο… θηλυκός Ντόντσιτς είναι 13 ετών

Γιούστε Γιότσιτε: Ο… θηλυκός Ντόντσιτς είναι 13 ετών

Στο Eurobasket Κορασίδων (U16) των Σκοπίων συστήθηκε για πρώτη φορά η Γιούστε Γιότσιτε, η οποία οδήγησε την Λιθουανία στον τελικό, αν και μόλις 13 ετών (VIDEO)!

Παιδιά-φαινόμενα δεν υπάρχουν μόνο στο ανδρικό επίπεδο. Όσοι παρακολουθούν αυτές τις ημέρες το Eurobasket Κορασίδων (U16) που ολοκληρώνεται απόψε στα Σκόπια με τον τελικό μεταξύ της Λιθουανίας και της Ρωσίας (30/8, 22:00), το γνωρίζουν καλά αυτά. Πολύ απλά διότι η καλύτερη παίκτρια της Λιθουανίας δεν έχει κλείσει ακόμα τα 14 χρόνια!

Η Γιούστε Γιότσιτε γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2005, έχει ύψος 1,84μ. και βγάζει μάτια όλες αυτές τις ημέρες στα Σκόπια, οδηγώντας την "Λιέτουβα" μέχρι τον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον χθεσινό ημιτελικό με την Γαλλία (54-51) η Γιότσιτε πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους μέσους όρους της στην διοργάνωση.

Συνολικά η Λιθουανή φόργουορντ είναι 2η σε πόντους (με 17,3 μ.ό.) και 3η στον δείκτη αξιολόγησης (18,0 μ.ό.) στο Eurobasket U16, ενώ έχει ακόμα 8,2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1,3 κοψίματα ανά αγώνα.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιδί-φαινόμενο του γυναικείου μπάσκετ:

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *