Γλουτένη: Τι είναι και ισχύει ότι παχαίνει;

Πολλοί αποφεύγουμε τη γλουτένη ή προτιμάμε τα gluten free προϊόντα χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι και αν όντως μας παχαίνει.Ισχύει τελικά ότι μια διατροφή που αποκλείει τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά.
Τι είναι;
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα δημητριακά – και κυρίως στο σιτάρι- που κάνει τη ζύμη να σκληραίνει όταν παρασκευάζουμε ψωμί. Είναι μια πρωτεΐνη όπως όλες οι άλλες, όμως ενώ οι περισσότεροι την αφομοιώνουμε εύκολα, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία σε αυτή κι εμφανίζουν κοιλιοκάκη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν συμπτώματα αδιαθεσίας, κούρασης, αλλά και γαστρεντερικών ενοχλήσεων.
Η γλουτένη αδυνατίζει;
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γλουτένη δεν παχαίνει, όμως μια διατροφή που βασίζεται κυρίως σε μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, δηλαδή σε αρτοπαρασκευάσματα, ζυμαρικά, κλπ., μπορεί να προσθέσει κιλά. Αρκεί, λοιπόν, να μειώσετε τους υδατάνθρακες και όχι να τους αντικαταστήσετε με gluten free προϊόντα.
Τι να τρώτε αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη;
Καλό είναι να αποφεύγετε: σκληρό αλεύρι, σιτάρι, σιμιγδάλι, κριθάρι, συσκευασμένα δημητριακά
Να προτιμάτε: τα όσπρια που δεν έχει υποστεί επεξεργασία, αυγά, γάλα και τυριά, καλαμποκάλευρο, ρυζάλευρο, αλεύρι σόγιας, κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, λαχανικά και φρούτα, πατάτες, καλαμπόκι, ρύζι Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *