Γνωστοί αστέρες θα τιμήσουν τον Καρλ Λάγκερφελντ σχεδιάζοντας λευκά πουκάμισα

Γνωστοί αστέρες θα τιμήσουν τον Καρλ Λάγκερφελντ σχεδιάζοντας λευκά πουκάμισα

Κέιτ Μος, Κάρα Ντελεβίν, Τόμι Χίλφιγκερ και Λιούις Χάμιλτον είναι κάποιοι από τους σταρ που θα αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής

«Αν με ρωτούσατε τι θα ήθελα να έχω εφεύρει στη μόδα, θα έλεγα το λευκό πουκάμισο. Για μένα το λευκό πουκάμισο είναι η βάση όλων. Όλα τα άλλα έρχονται μετά», είχε πει κάποτε ο Καρλ Λάγκερφελντ.

Πέντε μήνες μετά τον θάνατο του σπουδαίου σχεδιαστή υψηλής ραπτικής, διάσημοι φίλοι του συναντώνται και συνεργάζονται για ένα πρότζεκτ – φόρο τιμής στο έργο του, το «A Tribute to Karl: The White Shirt Project» .

Οι Κέιτ Μος, Κάρα Ντελεβίν, Άμπερ Βαλέτα, Νταϊάν Κρούγκερ, Λιούις Χάμιλτον, Τόμι Χίλφιγκερ, Αλεσάντρο Μικέλε, Τακάσι Μουρακάμι, Καρίν Ρουατφέλντ, Σεμπαστιάν Ζοντό θα σχεδιάσουν τη δική τους εκδοχή του διάσημου λευκού πουκάμισου του Λάγκερφελντ.

Ο σχεδιαστής μόδας φορούσε πάντα λευκό πουκάμισο με ψηλό κολάρο, μαύρα γυαλιά και είχε πιασμένα σε αλογοουρά τα μαλλιά του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΟΕ, το πρότζεκτ υπό την επίβλεψη της Καρίν Ρουατφέλντ, συμβούλου στυλ του brand Lagerfeld και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Sauver la Vie, που χρηματοδοτεί την ιατρική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Ντεκάρτ στο Παρίσι.

Όλα τα πουκάμισα που θα σχεδιάσουν οι φίλοι του Καρλ Λάγκερφελντ θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο στην έδρα του brand και επτά από αυτά θα αναπαραχθούν 77 φορές και θα πουληθούν έναντι 777 ευρώ έκαστο, σύμφωνα με το WWD.

Τα έσοδα θα δοθούν στο Sauver la Vie, το οποίο ο σχεδιαστής μόδας στήριζε αθόρυβα πολλά χρόνια. To 7 ήταν ο αγαπημένος αριθμός του Καρλ Λάγκερφελντ, ήταν το αγαπημένο του διοικητικό διαμέρισμα στη γαλλική πρωτεύουσα και η διεύθυνση στην οποία λειτουργεί το βιβλιοπωλείο του στην οδό Rue de Lille.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ αγόραζε τα διάσημα λευκά πουκάμισά του από το κατάστημα του Hilditch & Key στην οδό Rue de Rivoli.

Η Ρουαντφέλντ σημείωσε ότι το project του λευκού πουκάμισου θα μας «επιτρέψει να τιμήσουμε την κληρονομιά του, ενσωματώνοντας την αταλάντευτη αγάπη του για τη μόδα και το να δίνει πίσω. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν καλύτερο τρόπο για να εξυμνήσουμε το πάθος του για δημιουργικότητα» ανέφερε.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το πρότζεκτ-φόρο τιμής είναι όλοι άνθρωποι που γνώριζαν τον Καρλ, που αισθάνονταν συνδεδεμένοι μαζί του, ή τους ενέπνεε, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας Karl Lagerfeld , Πιερ Πάολο Ρίγκι.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ NEWSBEAST ΣΤΟ GOOGLE NEWSΠηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *