Δέκα απίστευτα στοιχεία σχετικά με τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας που ίσως δεν γνωρίζετε

1Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας υπήρξε μία από τις πιο μυστηριώδεις δομές για αιώνες. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο θαυμάσια αρχαία κτίσματα στην επιφάνεια του πλανήτη, και υπάρχουν αμέτρητες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν που αξίζει να αναφερθούν.
Σήμερα υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που παραμένουν αναπάντητες σχετικά με την ακρίβεια της δομή της. Απλά φανταστείτε, πώς ήταν δυνατόν οι άνθρωποι να χτίσουν το θεόρατο κτίριο που συνολικά ζυγίζει 6 εκατομμύρια τόνους; Η απάντηση δεν έχει δοθεί και πιθανότατα να μην δοθεί ποτέ. Γεγονός που αφήνει περιθώρια για πάσης φύσεως θεωρίες συνωμοσίας. Ακόμα και οι… εξωγήινοι έχουν ακουστεί ως πιθανή εξήγηση, πίσω από την αψεγάδιαστη αρτιότητα της τετραγωνικής βάσης.
Μια ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον μηχανικό Glen Dash, σε συνεργασία με τον αιγυπτιολόγο Mark Lehner, προσπάθησε να επιβεβαιώσει τις «τέλειες» διαστάσεις της Μεγάλης Πυραμίδας, ανακαλύπτοντας ένα ανατρεπτικό στοιχείο για αυτήν.
Οι δύο πλευρές της πυραμίδας δεν είναι ίσες! Φυσικά, η μεταξύ τους διαφορά δεν είναι παρά λίγα μόλις εκατοστά. Για την ακρίβεια, η ανατολική πλευρά εκτιμήθηκε μεταξύ 230,295 – 230,373 μέτρων, ενώ η δυτική πλευρά ήταν περίπου 230,378 – 230,436 μέτρα. Η δυτική πλευρά μπορεί να είναι ακόμα και 14 εκατοστά μεγαλύτερη από την ανατολική. Μέγεθος που είναι εξαιρετικά μικρό, αν αναλογιστούμε τις συνολικές διαστάσεις, αλλά και την εποχή που οικοδομήθηκε το κτίριο. Είναι απορίας άξιο, αν σήμερα θα είχαμε καλύτερα ή χειρότερα αποτελέσματα.
Γιατί όμως οι επιστήμονες εκτίμησαν τα μήκη, αντί να χρησιμοποιήσουν την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν για να τα μετρήσουν με μέγιστη ακρίβεια; Η μέτρηση των πλευρών δεν είναι απλή υπόθεση, αφού με την πάροδο των χρόνων το εξωτερικό της έχει μεταβληθεί.
Οταν χτίστηκε, η πυραμίδα ήταν επενδεδυμένη με ένα εξωτερικό περίβλημα ασβεστόλιθου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το εξωτερικό περίβλημα «γδύθηκε» για χρήση σε άλλα κτιριακά έργα και άφησε την πυραμίδα όπως τη βλέπουμε τώρα. Κάπως έτσι, η πυραμίδα άρχισε να γίνεται ανομοιόμορφη, κρύβοντας τις ελάχιστες ατέλειες της πίσω από την φθορά του χρόνου. Οι επιστήμονες κατάφεραν να βρουν 84 σημεία από τα αρχικά όρια της πυραμίδας, σχηματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκτίμηση τους.
Τα 14 εκατοστά όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανά να απομυθοποιήσουν το αριστούργημα του αιγυπτιακού πολιτισμού. Αντιθέτως, αυτό που κάνουν με απόλυτη επιτυχία είναι να υπερτονίσουν την άθλο των Αιγυπτίων. Να δείξουν πως η πυραμίδα δεν είναι κάτι «τέλειο», κάτι «θεϊκό», κάτι… ασύλληπτο από τον ανθρώπινο νου ή ακατόρθωτο για τα ανθρώπινα χέρια. Είναι απλώς ένα υπερβολικά «καλό» κτίριο, που σαν κάθε τι άλλο περιέχει την ελάχιστη ατέλεια. Το τρανότερο παράδειγμα της άνθισης του ανθρώπινου πολιτισμού.
Το σχήμα της πυραμίδας άλλα και οι διαστάσεις της κρύβουν επίσης πολλές ιδιότητες και πολλά αστρονομικά στοιχειά. Ας τα δούμε ένα-ένα.
1. το ύψος της πυραμίδας είναι 147,649 μέτρα και το μήκος κάθε πλευράς.είναι 231,927 μέτρα, διαιρώντας το τετραπλάσιο της πλευράς δηλαδή την περιφέρεια προκύπτει το γνωστό μας π δηλαδή το σταθερό νούμερο που πολλαπλασιάζουμε με την διάμετρο ενός κύκλου για να βρούμε την περιφέρεια του.
2. το βάρος της πυραμίδας το οποίο είναι 5.273.000 τόνοι με την προσθήκη 15 μηδενικών μας δίνει το βάρος της Γης.
3. ο λόγος της περιμέτρου δηλαδή (4*231,927=927,708) προς το ύψος της πυραμίδας 147,649 μας δίνει 6,283 δηλαδή 2π, όσο και ο λόγος της ακτίνας των πόλων της Γης προς την περιφέρεια της.
4. αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος της πυραμίδας με το δέκα και υψώσουμε το γινόμενο στην 9η δύναμη θα βρούμε την απόσταση Γης-ήλιου,δηλαδή 91.837.484.
5. ο λόγος e/π που όπως λένε ότι εμφανίζεται (οι ειδικοί) στην πυραμίδα της κυδωνίας στον πλανήτη Άρη ισούται με 2.718/3,141=0,8653 όπου το tan-1=40,85 το οποίο είναι το γεωγραφικό πλάτος της πυραμίδας του Άρη. Ενώ το cos-1=30,1 το οποίο είναι το γεωγραφικό πλάτος της πυραμίδας της Γκίζας.
Το σχήμα επίσης θεωρείται ότι δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει έχει διαπιστωθεί ότι σε αυτό το σχήμα υπάρχει μια βιοκοσμική ενέργεια η οποία ευθύνεται για παράδειγμα στην πιο γρήγορη ανάπτυξη ενός φυτού που βρίσκεται μέσα σε αυτή, εν αντιθέση με ένα άλλο ίδιο που βρίσκεται εκτός. επίσης έχει αποδειχθεί ότι συντελεί στην αφυδάτωση των κρεάτων.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πόσο περίπλοκη, μυστηριώδης και γεμάτη εκπλήξεις δομή είναι πραγματικά η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *